09. MAR. 2020 KL. 00:00

30 kroner er vejen frem til et bedre indeklima

img_3355.jpg

AAB

Projektleder Allan Oldenburg, AAB Silkeborg havde forventet flere henvendelser – og flere af den grove slags – i forbindelse med en kampagne for bedre indeklima. Men tværtimod skabet kampagnen en god dialog med beboerne.

Et indeklimakort til 30 kroner og et hurtigt besøg af projektleder Allan Oldenburg fra AAB Silkeborg har skabt en positiv dialog mellem beboerne og boligselskabet om at undgå skimmelsvamp.

”Jeg kan godt forstå, folk bliver bekymrede, hvis de har mistanke om skimmelsvamp – især, hvis de har små børn,” siger Allan Oldenburg.

Han kender også diskussionen af, om det er adfærd eller dårligt byggeri, der skaber problemerne og ved at den kan forårsage både vrede og bekymring blandt beboere, så afdelingen købte indeklimakort til alle beboerne og fik dem distribueret sammen med en vejledning i, hvordan man aflæser dem.

På kortet er der et lille firkantet felt, der bliver rødt, hvis man skal lufte ud og en markering på en farveskala, der viser om temperaturen er optimal. På afdelingens hjemmeside er der en vejledning i, hvordan de skal rette op det.

Der er udarbejdet en rapport for hver afdeling, som vejleder beboerne i, hvordan man får et sundt indeklima i den type bolig, man selv bor i – baseret på alder, stand m.v.


Besøg efter et par dage

Kortene blev fordelt til alle lejligheder i løbet af en tremåneders periode, og beboerne blev lovet, at Allan Oldenburg ville besøge dem i løbet af et par dage, hvis de mente de havde problemer med skimmelsvamp.

”Jeg er overrasket over, at vi ikke fik flere henvendelser – og at der ikke var nogen af den lidt grovere slags,” siger Allan Oldenburg, der har mange års erfaring i at bekæmpe skimmelsvamp.

Allan Oldenburg blev frigjort fra nogle af sine byggeopgaver i de tre måneder kampagnen varede, for det var vigtigt, at beboerne, der havde problemer, fik besøg indenfor de lovede 2-3 dage.

I nogle tilfælde kunne de selv afhjælpe problemet med vejledning i, hvordan de fjerner begyndende pletter af skimmelsvamp. Andre krævede hjælp af skadeservice. 

”Kampagnen har vist, at man med oplysning og rådgivning kan tilskynde beboerne til selv at være med til at skabe et sundt indeklima i deres bolig,” siger Allan Oldenburg.

Indeklimaudvalg

Allerede for flere år siden dannede AAB Silkeborg et indeklimaudvalg, der består af lige dele beboervalgte og ansatte. Udvalget har fokus på at lave en sammenhængende indeklimapolitik for AAB Silkeborg. Det arbejder ud fra Sundhedsstyrelsen anbefalinger. Resultatet er, at medarbejderne bliver klædt bedre på til at løse opgaverne og beboerne oplever hurtigere sagsbehandling og klarere regler for ansvar og ansvarsfordeling.

”For en kampagne kan jo ikke stå alene. Det er vigtigt, at budskaberne bliver husket af alle, så vi kan sikre korrekt adfærd i boligerne – også længe efter kampagnen er afsluttet,” siger Alland Oldenburg.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste