29. JUN. 2020 KL. 10:17

Redegørelse viser, at indsatserne virker

solveigraabergtingey-bl.jpg

”Det er et øjebliksbillede, der vises i rapporten. Aktuelt kæmper vi med eftervirkningerne af corona-epidemien," siger cheføkonom Solveig Råbjerg Tingey.

BL’s cheføkonom advarer om at corona-epidemien kan medføre tilbageslag i mange udsatte boligområder.

BL’s cheføkonom, Solveig Råberg Tingey, glæder sig over de fremskridt, der er sket i de 45 almene boligområder, der står på skiftende regeringers lister over udsatte boligområder,  såkaldte ghettoer og hårde ghettoer.

Fremskridtene, der står oplistet i den redegørelse om parallelsamfund, som boligminister, Kaare Dybvad Bek, præsenterede torsdag i sidste uge, omfatter blandt andet, at flere er kommet i arbejde og har fået en højere uddannelse end grundskolen. Tallene er indsamlet i 2018 og 2019

Læs også: Ny redegørelse viser fremgang i udsatte boligområder, men er baseret på ældre tal

Gode tal

I 32 af områderne er beboernes indkomster steget. Og flere er kommet i arbejde i 43 ud af 45 af de udsatte boligområder. Også når man ser på antallet af domme for kriminalitet, går det den rette vej. I 19 af de af regeringen listede udsatte boligområder er der færre beboere med en dom for lovovertrædelser.

”Vi er meget glad for, at redegørelsen viser fremskridt både i beskæftigelse og uddannelse i langt hovedparten af de udsatte boligområder,” siger BL’s cheføkonom, Solveig Råberg Tingey.

”Det er udtryk for mange ting. Blandt andet at de boligsociale aktiviteter gør en forskel. Samarbejdet mellem skoler, andre institutioner og foreninger viser sit tydelige værd og formår at få flere i job eller uddannelse. De positive konjunkturer spiller også ind, og det at der i de seneste år, har været flere jobs at søge. Faldet i kriminaliteten er et udtryk for, at politiet igen er tilbage i boligområderne, hvor de med en engageret lokalt forankret indsats også igen gør en forskel, fortsætter hun.

Cheføkonomen advarer dog imod at tro, at problemerne så er løst for fremtiden.

”Det er et øjebliksbillede, der vises i rapporten. Aktuelt kæmper vi med eftervirkningerne af corona-epidemien. Mange almene beboere er ansat i brancher, der er meget udsat for konjunktur-svingninger – og det gælder særligt beboere i udsatte boligområder. Tallene for beskæftigelse kan være helt anderledes til næste år,” siger Solveig Råberg Tingey.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Vi skal sikre de nødvendige plejehjemspladser

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Vi skal sikre de nødvendige plejehjemspladser

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste