09. JUN. 2020 KL. 00:00

Ny aftale skal sikre udsatte børn og unge en god sommerferie

colourbox1983641.jpg

Colourbox

En ny pose penge skal sikre, at udsatte børn og unge får en god sommerferie trods coronakrisen.

Der er afsat 200 mio. kr. til et partnerskab med Kommunernes Landsforening, som skal sørge for en bred vifte af sommeraktiviteter til børn og unge mellem 6 og 17 år. Mange børn og unge oplever at stå tilbage med problemer, der kan påvirke deres skolegang. De kan for eksempel være bag ud fagligt efter en lang periode med nødundervisning eller stå uden fællesskaber, når vennerne fra skolen holder sommerferie med familien, lyder det i en pressemeddelelse fra Social og indenrigsministeriet.

Coronakrisen har været ekstra hård ved de børn og unge, der i forvejen har det svært. De har mistet deres pusterum i skolen og fritidsaktiviteter under den delvise nedlukning. De har om nogen fortjent en god sommer. Derfor sætter vi nu ind med ekstra sommerlejre og tilskud til sommeraktiviteter, som selvfølgelig afvikles sundhedsmæssigt forsvarligt. Og med opsøgende indsatser rækker vi hånden ud til de familier, som har trukket sig tilbage og isolereret sig under coronakrisen.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag


Bredt politisk flertal

Regeringen og Venstre, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Liberal Alliance, Alternativet, De frie grønne løsgængere og Fremad har indgået aftalen, der også afsætter penge til at øge kapaciteten hos organisationer, som arrangerer sommerlejre- og aktiviteter, som blandt andet fodboldskoler, ferielejre og svømmecamps mm. for børn, unge og familier. Der afsættes også midler til opsøgende indsatser, der rækker ud til isolerede familier, som bl.a. kan få hjælp til at børnene kan deltage i fritidsaktiviteter i løbet af sommerferien.  

Aftalen kommer efter, at regeringen og Folketingets partier er enige om en undtagelse fra forsamlingsforbuddet på 50 personer, så de mange organisationer, som har planlagt ferielejre og udflugter i sommerferien, kan gennemføre deres aktiviteter.

De i alt 220 millioner kroner kommer fra en såkaldte reserve på finansloven for 2020.

Midlerne til sommerlejre og de opsøgende indsatser tildeles følgende organisationer på socialområdet.

Opsøgende og udgående indsatser

Sommerlejre

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste