10. JUN. 2020 KL. 13:31

Nu må vi forsamles 50 - men hvordan?

7656-bsplusttplusfinalplus56-248608_1_1.jpg

Sidste år var der gang i festerne, da Turning Tables Denmark var rundt i landets almene boligområder. Vi kan så småt begynde at afholde arrangementer igen, og hvordan?

Det lille forsamlingsforbud på grund af coronavirus er blevet ændret, og vi kan nu forsamles 50 personer. Hvordan kan man som boligorganisation tolke de nye retningslinjer?

Det lille forsamlingsforbud på grund af coronavirus blev mandag ændret, og det har også betydning for de almene boligorganisationer.

Mange boligorganisationer oplever en del henvendelser på forsamlingsforbuddet; nogle vil gerne holde fester, andre større møder. BL – Danmarks Almene Boliger har netop udsendt en fremlæggelse af de nye retningslinjer, som blev præsenteret mandag og opdateret spørgsmål og svar på corona-siderne på bl.dk.

50 personer i stedet for 10 personer

Pr. 8. juni 2020 må der forsamles 50 personer i stedet for 10 personer. Det betyder, at der kan afholdes arrangementer med mere end 50 siddende deltagere i lokaler som f.eks. restauranter, hoteller, konferencecentre mv.

Pr. 9. juni 2020 er det blevet muligt, at flere kan forsamles, hvis der er tale om et arrangement, hvor deltagerne i det væsentligste sidder ned, og hvis arrangøren af et arrangement, eller den, der råder over lokaliteterne, er omfattet af retningslinjer udarbejdet af vedkommende minister på baggrund af anbefalinger fra sundhedsmyndighederne og under inddragelse af øvrige relevante myndigheder, organisationer m.v. (sektorpartnerskabsretningslinjer), eller er en offentlig myndighed.


Det betyder, at der kan afholdes arrangementer med mere end 50 siddende deltagere i lokaler som f.eks. restauranter, hoteller, konferencecentre mv.

Det er også blevet muligt at afholde sommeraktiviteter som sommerlejre, fodboldskoler og lignende fritidsaktiviteter for børn og unge op til 25 år med eller uden deres familier arrangeret af offentlige myndigheder, organisationer, foreninger, virksomheder og kulturinstitutioner.

For sådanne arrangementer omfattet af sektorpartnerskabsretningslinjer og for sommeraktiviteter gælder det store forsamlingsforbud, som pt. er på 500 personer.

Det har særligt betydning i forhold til afholdelse af møder i beboerdemokratiet og i boligorganisationerne og i forhold til brugen af beboerlokaler og aktiviteter i boligafdelingerne, herunder boligsociale aktiviteter.

Læs også: Corona-krise: Almene beboere hårdest ramt af arbejdsløshed

Og det betyder for de almene boligorganisationer, at der er mulighed for at afholde møder i beboerdemokratiet på op til 500 personer, hvis det sker i lokaler omfattet af partnersektorretningslinjer – f.eks. på et konferencecenter – afhængig af hvilken kapacitet det enkelte sted kan rumme.


Der er ikke udarbejdet sektorpartnerskabsretningslinjerne, der retter sig alene mod almene boligorganisationer, men der er råd og vejledning at hente i de allerede udarbejdede sektorpartnerskabsretningslinjer.


Se nærmere på BL’s coronasite under Spørgsmål & Svar for at få BL’s konkrete anbefalinger omkring afholdelse af møder og åbning af beboerlokaler mv., herunder henvisninger til relevante sektorpartnerskabsretningslinjer, efter ændringen af forsamlingsforbuddet.


Forsamlingsforbud pr. 8. juli og 8. august 2020 – maksimalt 100 og 200 personer

Det forventes, at der sker en yderligere udvidelse af det gældende forsamlingsforbud den 8. juli og den 8. august 2020. Pr. 8. juli 2020 forventes det, at forsamlingsforbuddet hæves til maksimalt 100 personer.

Pr. 8. august forventes det (men det er ikke sikkert), at forsamlingsforbuddet hæves til maksimalt 200 personer for arrangører omfattet af sektorpartnerskabsretningslinjerne – og det betyder, at de skal ske i et konferencecenter, kursussted eller andet sted, der som hverv afholder arrangementer, der er omfattet af sektorretningslinjer. For øvrige arrangementer er grænsen fortsat 100 personer.

”Det betyder umiddelbart, at møder med mere end 100 deltagere fortsat ikke kan afholdes hos boligorganisationer eller administrationerne, men at de skal afholdes ude på konferencecentre mv., hvor der altså må være op til 200 deltagere, dog 500 ved siddende arrangement. Møder med over 500 kan dog slet ikke afholdes (på grund af det store forsamlingsforbud, der indtil videre gælder til og med august).” siger Sanne Steen Pedersen, chefjurist i BL – Danmarks Almene Boliger.

Dette er dog alene en politisk aftale og ikke officielt gældende endnu.

Læs også: Corona-krisen kan skabe nye ghettoer

Forsamlingsforbud pr. 1. september 2020

Det store forsamlingsforbud, der forbyder mere end 500 personer at forsamles, gælder foreløbigt frem til den 31. august 2020. Det er endnu ikke afklaret, om dette forsamlingsforbud ophæves, ændres eller forlænges – og derfor ikke afklaret om, der gælder forsamlingsforbud i efteråret.


BL’s corona-site

Vi opdaterer i øvrigt hele tiden vores corona-site med aktuelle spørgsmål og svar – og har samlet alle BL Informerer om corona på dette site. På den måde er alle vores anbefalinger og udmeldinger til medlemmerne samlet et sted.

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste