12. JUN. 2020 KL. 10:18

Boligministeren afviser at røre ghettolisten i år

noejsomhed_sydvej-i-helsingoer.jpg

Boligområdet Nøjsomhedsvej/Sydvej er på ministeriets liste over 'udsatte områder' pr. 1. december 2019.

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) var i går på besøg i boligområdet Nøjsomhed i Helsingør. Ingen suspendering af ghettolisten i år, lød det.

Den stigende arbejdsløshed har ramt mange beboere i almene bebyggelser hårdt og kan risikere at sende flere boligområder på ghettolisten.

Men boligminister Kaare Dybvad Bek (S) vil ikke suspendere ghettolisten i år, gentog han igen i går til Frederiksborg Amts Avis. Det på trods af en analyse der viser, at flere boligområder i Danmark risikerer at komme på ghettolisten, hvis beskæftigelsen og indkomsten falder.

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) var torsdag inviteret ud til det almene boligområde Nøjsomhed i Helsingør, der har været på ghettolisten siden 2018. Her tog formanden for Boliggårdens hovedbestyrelse Anje Holmstad og afdelingsformand Hasse Oschlak godt imod boligministeren.

Borgmester Benedikte Kiær (K) og direktør i boligselskabet bag Nøjsomhed, Bent Frederiksen, skulle drøfte udfordringerne omkring boligområdet, der består af 10 blokke og knap 1000 beboere.

Læs også: Alt om ghettolisten og hvem der står på den

Nøjsomhed slår ud på alle  ghetto-kriterierne, der blandt andet handler om tilknytning til arbejdsmarkedet, antallet af dømte samt indkomst- og uddannelsesniveau.

Ingen suspendering af ghettolisten i år

Også analyserne, der viser at arbejdsløsheden kan ramme almene boligområder hårdt blev vendt på mødet i går.

Netop beskæftigelse er et af kriterierne på ghettolisten. Boligministeren har tidligere nævnt, at han ikke vil suspendere kriterierne, men gentog det i går i Helsingør.

”Vi kommer ikke til at overveje en suspendering i år, da tallene for den  nye  ghettoliste til december 2020 er baseret på tal fra januar 2020, før coronakrisen ramte. Jeg vil ikke afvise, at vi kan finde på at se på løsninger for ghettolisten i 2021, når vi har det fulde overblik og konkrete tal på, hvordan coronakrisen har påvirket de almene boligområder,” sagde boligminister Kaare Dybvad Bek (S) til Frederiksborg Amts Avis.

Lige nu er  boligselskabet  og kommunen i gang med et omfattende genhusnings- og renoveringsprojekt i Nøjsomhed, der skal sikre, at det almene boligområde ikke havner på listen over hårde ghettoer.

Hvis Nøjsomhed ikke kommer af ghettolisten inden årets udgang, risikerer området at blive en »hård« ghetto. Konsekvensen kan være nedrivning af omtrent 300 familieboliger.

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2915 )

0

Læseliste