27. JUL. 2020 KL. 00:00

Flere lejere er villige til at betale mere for energirigtig bolig

penge.gif

Colourbox

Tætte vinduer, isolerede gulve og vægge og andre energi- og klimavenlige løsninger er tillokkende for flere lejere, også selvom det betyder en højere husleje. Det viser en ny spørgeundersøgelse fra Dansk Byggeri. Det er især udsigten til en lavere el- og varmeregning, der gør lejerne villige til at betale mere i husleje for en energi- og klimarigtig bolig.

I spørgeundersøgelsen, som er foretaget af YouGov for Dansk Byggeri, svarer 39 procent af de adspurgte lejere, at de er villige til at betale mere i husleje, hvis de kan bo i en energi- og klimavenlig bolig. Lidt flere, 41 procent, svarer, at de ikke vil betale mere for de energirigtige løsninger, skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

39 procent af de adspurgte bor til leje, heraf tre procent i en almennyttig bolig. 53 procent bor i ejerbolig, mens otte procent bor i en andelsbolig. 

At fire ud af ti lejere er villige til at betale mere for en energirigtig bolig viser, at der er et stort potentiale i at satse på grønne løsninger og energi- og klimavenlige lejeboliger, når boligselskaber, kommuner og private bygherrer bygger nyt. Og det samme, når eksisterende udlejningsejendomme skal renoveres."

Direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri

"At fire ud af ti lejere er villige til at betale mere for en energirigtig bolig viser, at der er et stort potentiale i at satse på grønne løsninger og energi- og klimavenlige lejeboliger, når boligselskaber, kommuner og private bygherrer bygger nyt. Og det samme, når eksisterende udlejningsejendomme skal renoveres. Det er bare med at komme i gang, så vi kan få bragt den miljømæssige standard op og energiforbruget ned i vores bygninger. Det er der i den grad behov for," siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.


Billigere el- og varmeregning

Undersøgelsen viser, at den største motivation for lejerne i forhold til at bo i en energirigtig bolig er udsigten til at kunne spare penge på el og varme.

"Der er ingen tvivl om, at økonomien spiller en vigtig rolle i forhold til, om man vil betale mere for at bo en energi- og klimavenlig bolig. Hvis lejerne kan spare på el- og varmeregningen, er de samtidig villige til at smide lidt ekstra efter huslejen," siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.


Flere kvinder vil betale mere for en energivenlig bolig

Kvindelige lejere er mere villige til at betale mere for at bo i en energi- og klimavenlig bolig end mandlige. I spørgeundersøgelsen siger henholdsvis 40 procent kvinder og 37 procent mænd ja til at betale mere for bo i en energirigtig bolig. Mens 45 procent mænd og 38 procent kvinder svarer nej til spørgsmålet.

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste