06. JUL. 2020 KL. 09:52

Aftale om nyt stort kvarter i Gellerup indgået

e25b4d48-53bc-442f-96a0-de29be66c195_3_90_0_0_2133_1200_1440_810_12d2467c.jpg

Sådan kan det nye kvarter i Gellerup komme til at se ud fra 'Verdenspladsen', på den modsatte side af Karen Blixens Boulevard.

Entreprenørfirmaet A. Enggaard skal opføre nyt bykvarter i Gellerup mod bygaden, Karen Blixens Boulevard. Byggeriet skal erstatte fem nedrivningsdømte boligblokke.

Brabrand Boligforening og A. Enggaard har indgået en aftale, som sikrer udvikling af et nyt stort kvarter med boliger, butikker og erhverv i Gellerup.

Aftalen mellem Brabrand Boligforening og entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard omfatter salg af et 60.000 kvm stort område ved Karen Blixens Boulevard midt i Gellerup. Området bliver frit i løbet af de kommende år, når yderligere 5 boligblokke i Gellerup bliver nedrevet.

Det er entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard, der inden 2030 vil opføre mere end 50.000 kvm fordelt på et stort antal private boliger - både i form af tæt-lav bebyggelse og etageboliger - samt butikker og erhvervsarealer ud mod Karen Blixens Boulevard.

"Med jordsalgsaftalen har vi fået en virkelig seriøs og ambitiøs samarbejdspartner, som kan bidrage til at indfri den oprindelige vision fra 2010 om at skabe en attraktiv bydel, som med årene kan udvikle sig til et nyt bydelscentrum i det vestlige Aarhus,” siger Brabrand Boligforenings direktør Keld Laursen i en pressemeddelelse.

"Men det er nu engang en politisk beslutning, at blokkene skal rives ned, og det er vi forpligtede til at bakke op om."

Keld Laursen, Brabrand Boligforening

Brabrand Boligforening: Tilfredshed med aftalen

Planen involverer område, hvor der skal rives blokke ned. Det har konsekvenser for mange mennesker, men er en politisk beslutning:

”Vi får et nyt kvarter med mange boligtyper og samtidig mulighed for at etablere de bylivsfunktioner langs den nye boulevard, som var en af de bærende visioner i den dispositionsplan, som vi vedtog sammen med Aarhus Kommune helt tilbage i 2010. Derfor er vi i boligforeningen meget tilfredse med aftalen og glade for, at det hele nu er faldet på plads. Samtidig er vi meget bevidste om, at det har store konsekvenser for alle de mennesker, der bor i de fem boligblokke, der nu skal rives ned, og som er glade for at bo der. Men det er nu engang en politisk beslutning, at blokkene skal rives ned, og det er vi forpligtede til at bakke op om,” siger Keld Laursen.

Jordsalget er blandt andet muliggjort af den udviklingsplan, som Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening vedtog i 2019. Udviklingsplanen indebærer, at yderligere 400 almene boliger skal nedrives i Gellerup og samtlige af de resterende 1.200 boliger skal gennemgå en omfattende renovering. Indtægterne fra jordsalget indgår i finansieringen af renoveringsprogrammet.

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste