17. JAN. 2020 KL. 11:18

Rottebekæmpelse: ”Langt bedre at forebygge end at udbedre”

istock-825627866.jpg

Chanawat Phadwichit / iStock

Rotter er overalt i Danmark, særligt i kloakkerne. De flytter ind i huse, i kældre, på loftet, i skrotbunker og kompostbeholdere – især hvis der er mad i nærheden.

Ejendomsmester Tim Blaabjerg, Ved Fortet, Gladsaxe almennyttige Boligselskabo. Fotograf: Johnny Gudmand

Rotter kan give alvorlige problemer, men hvis du følger ejendomsmester Tim Blaabjergs gode råd, kan du være med til at forebygge besøg af rotter.


Madaffald og fuglefoder 
Rotter søger indenfor, når det begynder at blive koldt udenfor. Det sker især i overgangen fra efterår til vinter. Det er langt bedre at forebygge end at udbedre rotteskader, og her er det vigtigt at tænke sig godt om. Rotter er altid på jagt efter mad, og frugttræer og fuglebrætter med foder kan tiltrække dem. Det samme kan foder tiltænkt fuglene placeret i hækkene. Og det gælder faktisk ikke kun rotter, også skader og ræve bliver tiltrukket af foderet.


Ekskrementer fra hunde og katte tiltrækker rotter
Det er de færreste, der tænker over det, men ekskrementer fra dyr er som en chokoladebar for en rotte. Her kan den få energi til at holde sig i live. Har du husdyr, er det derfor vigtigt at være opmærksom på, at du får samlet efterladenskaberne op. Jeg oplever, at der de senere år er kommet flere overfladerotter, og de kan komme ind ad for eksempel døren til haven. Derfor er det vigtigt ikke at lade døren stå åben, når der ikke er behov for det.


Kontakt kommunen hurtigt
Det er kommunen, der står for rottebekæmpelse. Har du mistanke om, at du har set en rotte i eller ved din bolig, skal du melde det på kommunens hjemmeside hurtigst muligt. Herefter er det en god idé at orientere ejendomskontoret. Kommunen sender en rottefænger, og ejendomsfunktionen og rottefængeren samarbejder om at få bugt med rotten. Der kan for eksempel være brug for, at ejendomskontoret tager fat i et kloakfirma, der efterser kloakken.

Hold dig orienteret
Det er ikke rart at have en rotte i sit hjem, og derfor har vi fokus på at informere beboerne om, hvordan de undgår rotter. Mange kommuner har gode råd på deres hjemmesider, og her kan du blive klogere. Rotter kan komme alle steder, men med forebyggelse og en hurtig indsats gør vi den største forskel. Det forebyggende arbejdet sparer penge i den sidste ende, og beboerne kan slippe for at få besøg af en ubuden gæst.

Kilde: dabbolig.dk

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste