18. FEB. 2020 KL. 13:29

Tre almene boligselskaber samler sig i Boligselskabet Fyn

istock-506650855.jpg

iStock

Boligselskabet Fyn er en realitet, efter at de almene boligselskaber BSB Ringe, BSB Ørbæk og BSB Årslev har valgt at lægge sig sammen. Tre enige repræsentantskaber vedtog enstemmigt det nye samarbejde, der vil ruste selskabet og dets 850 boliger til fremtiden - både økonomisk og beboerdemokratisk. 

Fyn har fået et nyt alment boligselskab. Det er skabt i en sammenlægning mellem de tre almene boligselskaber BSB Ringe, BSB Ørbæk og BSB Årslev, hvis repræsentantskaber netop enstemmigt har vedtaget, at de fremover smelter sammen til ét, skriver Domea.dk i en pressemeddelelse.

Boligselskabet Fyn, som er det nye selskabs navn, består af ni afdelinger med i alt knap 850 familie-, ungdoms-, ældre- og plejeboliger. Og den større volumen glæder den nyslåede formand Søren Svendsen, der hidtil også har været formand for BSB Ørbæk, som bringer 195 boliger med ind i ægteskabet.

"Vi kan løfte flere og tungere opgaver som en samlet enhed, end vi kunne hver for sig. Både over for kommuner og øvrige samarbejdspartnere - men også internt, hvor vi bliver mindre sårbare over for udsving som fx tomgangsboliger. Vi har ikke mange boliger, der står tomme, men er du en lille afdeling på fx 10-12 boliger i et lille boligselskab, kan bare en enkelt tom bolig i længden blive rigtigt dyrt og potentielt et spørgsmål om overlevelse. Det er bare ét eksempel på et område, hvor vi nu står langt stærkere," siger Søren Svendsen.

Formanden har desuden en forventning om, at sammenlægningen vil styrke beboerdemokratiet. De tre boligselskaber har nemlig ikke altid haft lige let ved at finde lejere, der har lyst til at gå ind i det beboerdemokratiske arbejde og sidde i bestyrelsen.

"Mit håb er, at vi får bedre mulighed for at finde folk, der har lyst til at gøre en forskel, så vi får en god og slagkraftig bestyrelse, der kan få indflydelse til gavn for beboerne."


Effektivisering

Hos kundechef Kim Hybel, der står i spidsen for Servicecenter Faaborg-Midtfyn v. Domea.dk, som drifter boligerne i det nye selskab og servicerer beboerne, er glæden også stor. Han har hjulpet de tre selskaber med at blive til ét.

"Boligselskabet Fyn står styrket til at gå fremtiden i møde. De tre selskabers repræsentantskaber har taget en ansvarlig beslutning og uvist rettidig omhu, for vi ved, at den almene branche vil fortsætte med at stille krav om optimering og effektivisering. Og hvis vi skal have en chance for fx at bygge nyt, er selskabets kapital nødt til at have et vist niveau, før vi får en chance for overhovedet at byde ind," fortæller Kim Hybel, der også ser en effektivisering på de indre linjer.

Tre regnskaber bliver nemlig nu til et. Tre organisationsbestyrelser bliver til én. Og det samme gør antallet af formænd. Det vil sige, at der er færre regnskaber, færre møder og færre, der skal kommunikeres til og med.

"Det betyder, at vi kan gøre mere ud af de møder, vi har, og effektivt og nemt kommunikere med formanden. Det bliver mere agilt, og så kan vi bruge krudtet på at servicere beboerne og gøre driften endnu bedre, siger Kim Hybel, der fortæller, at de tre selskaber allerede for flere år siden lagde driften sammen, så beboerne vil stadig se de samme medarbejdere i deres boligområde."

Ud over Boligselskabet Fyn drifter og servicerer Servicecenter Faaborg-Midtfyn v. Domea.dk også Domea Faaborg-Midtfyn Ældreboligselskab, der har 413 boliger.

Om skribenten

heidi_andersen.jpg
Heidi Andersen

Heidi Andersen er digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på Fagbladetboligen.dk. Derudover sørger Heidi for, at vores nyhedsbrev med spændende nyt, om den almene boligsektor, lander i din mailboks to gange om ugen.

Seneste Artikel

Nye målere hjælper 3.000 boliger med grønnere forbrug

Heidi Andersen er digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på Fagbladetboligen.dk. Derudover sørger Heidi for, at vores nyhedsbrev med spændende nyt, om den almene boligsektor, lander i din mailboks to gange om ugen.

Seneste Artikel

Nye målere hjælper 3.000 boliger med grønnere forbrug

Fik du

læst disse?

IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Affald1 Skab god stemning om skrald: Affaldssortering skal føles rart
BL Topleder 240821 003 Se billederne fra Topledertræf 2021
Billede 1 Nedhejsning Af 1 Nu nedrives ikoniske Brøndby-højhuse
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
koebenhavn.jpg Huslejen i hovedstadens almene nybyggeri falder
Effektiviseringsolveig Landets almene boliger har mer-effektiviseret sig frem til 330 mio. kr.
Se alle artikler ( 2146 )

0

Læseliste