11. FEB. 2020 KL. 10:42

Mjølnerparken til salg: Forventer en salgsaftale ved udgangen af marts

bl_mjolnerparken_111018_005.jpg

Carsten Andersen

Det almene boligselskab Bo-Vita vil i løbet af de kommende måneder underskrive en salgsaftale på halvdelen af boligerne i Mjølnerparken. Boligselskabet har netop indledt de afgørende forhandlinger med tre potentielle købere og stiller skarpe krav til den kommende investor.

Siden den såkaldte ghettoliste blev offentliggjort for første gang i 2010, har Mjølnerparken været på den. Det skal det forestående salg af 260 boliger i Mjølnerparken være med til rette op på. Frasalget sker som følge af den politiske beslutning om, at andelen af almene familieboliger i de såkaldte hårde ghettoer skal nedbringes med 60 procent. Salget finder sted i forbindelse med en forestående renovering af Mjølnerparkens omkring 500 lejligheder. En renovering, der er vedtaget af beboerne selv, skriver Bo-Vita i en pressemeddelelse.

”Nu skal Mjølnerparken af ghettolisten én gang for alle. I 14 år har vi lavet boligsociale helhedsplaner for Mjølnerparken, og vi må konstatere, at vi ikke er kommet i mål. Vi skal tænke nyt. Både renoveringen, salget og implementering heraf er godkendt af både Folketinget og Københavns Kommune med solide flertal, og vi begynder nu for alvor at kigge ind i salget,” siger Jan Hyttel, formand for Bo-Vita, og fortsætter:

”Mjølnerparken skal blive en del af den blandede by i København, og derfor er det nødvendigt at ændre beboersammensætningen. Det er ikke kun socialt bæredygtigt, det vil også gøre bydelen mere attraktiv. Derfor er det nødvendigt, at der investeres massivt, langsigtet og bredt i Mjølnerparken. Det vil fremtidssikre bydelen og dens udvikling. Et frasalg af boligerne til en ansvarsfuld og ambitiøs køber vil være en værdifuld investering for Mjølnerparken. Vi sælger naturligvis ikke til hvem som helst, men til en, der tænker langsigtet, ambitiøst og socialt bæredygtigt.”

Bo-Vita har indsnævret feltet af potentielle købere, og Jan Hyttel oplyser, at boligselskabet i øjeblikket forhandler med tre mulige investorer. For overhovedet at være nået så langt i forhandlingsprocessen har de mulige købere måtte kunne leve op til en række krav, Bo-Vita har opstillet:

”Vi vil under ingen omstændigheder sælge Mjølnerparken til en af disse ’Buy it, fix it, sell it’-investorer, som politikerne på det seneste har tordnet mod. Vi er udelukkende interesseret i en investor, der har en langsigtet interesse i området, og som vil bidrage positivt til, at Mjølnerparken i fremtiden bliver en helt almindelig og blandet bydel i København,” siger Jan Hyttel.

Læs også: Hvem står på ghettolisten?

Foruden de nævnte krav, skal køberen have en holistisk plan for området, arbejde for et integreret udeog erhvervsliv, et positivt gademiljø og tænke både socialt og miljømæssigt bæredygtigt, forklarer Jan Hyttel.

Hvor meget Mjølnerparken vil blive solgt til, kan Jan Hyttel endnu ikke afsløre, men han understreger, at man følger markedsprisen og den valuarvurdering, der vil blive lavet:

”Bo-Vita er til for lejerne. Når vi får en fortjeneste for salget, kommer det vores lejere til gode. Fortjenesten skal bruges dels til genhusning af de beboere i Mjølnerparken, der skal flytte på grund af salget og dels til at bygge nye, gode og billige almene boliger et andet sted i byen. På den måde kan vi garantere, at Bo-Vita råder over det samme antal almene familieboliger efter salget, som de gør i dag.”

De første genhusninger, der vil ske som følge af salgsplanerne, vil finde sted i slutningen af 2022. Bo-Vita tilbyder frivillig genhusning og flyttehjælp til de beboere, der skal fraflytte som følge af salget.

Om skribenten

heidi_andersen.jpg
Heidi Andersen

Heidi Andersen er digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på Fagbladetboligen.dk. Derudover sørger Heidi for, at vores nyhedsbrev med spændende nyt, om den almene boligsektor, lander i din mailboks to gange om ugen.

Seneste Artikel

Rekordmange børn på fodboldskoler i udsatte boligområder

Heidi Andersen er digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på Fagbladetboligen.dk. Derudover sørger Heidi for, at vores nyhedsbrev med spændende nyt, om den almene boligsektor, lander i din mailboks to gange om ugen.

Seneste Artikel

Rekordmange børn på fodboldskoler i udsatte boligområder

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2092 )

0

Læseliste