17. FEB. 2020 KL. 00:00

”Mennesket er grundlæggende et socialt væsen”

seniorcafe-i-ringsted-0919.jpg

Mona Juel Hansen møder mange mennesker, der med fordel kunne deltage i en fællesskabsfremmende aktivitet som en seniorcafé. Fotos: Johnny Gudmand

Mona Juel Hansen, ensomhedskonsulent i Ringsted Kommune, har sammen med beboere og Aktive fællesskaber etableret en hyggelig seniorcafé.

Når flere mennesker arbejder i samme retning, bliver mål nået. Den påstand er en seniorcafé i Kildemarken i Ringsted med til at underbygge. Seniorcaféen er for beboere i boligafdelingerne Kildemarken, Kildemarken III og Skovgården, der alle hører under Ringsted Almene Boligselskab, og den er resultat af et godt samarbejde. Et samarbejde mellem Mona Juel Hansen, ensomhedskonsulent i Ringsted Kommune, beboerne og Michael Wulff, projektleder for Aktive fællesskaber, skriver DAB.

"Mennesket er grundlæggende et socialt væsen, der har brug for at være sammen med andre. Seniorcaféen er for seniorer, der kan lide at mødes med andre og at være en del af et fællesskab. Her er der et fællesskab, som ligger tæt på, og som endda har rammer til at samle beboere på tværs af afdelinger. Kildemarken er i sig selv en kæmpe afdeling, og dem i den ene ende kender måske ikke dem i den anden. Her kan de mødes om et nyt fællesskab, uanset om de er ensomme eller bare holder af at være sociale," fortæller Mona Juel Hansen.

Caféen blev etableret i august, og siden da er antallet af deltagere gået fra otte til 27, da flest var samlet. Planen var, at beboerne skulle mødes hver anden uge. Mona Juel Hansen har deltaget et par gange for at se, om aktiviteten ville fortsætte:

"Det er gået rigtig godt. Der har været gode snakke rundt om bordet hver gang, og antallet af beboere er støt stigende. Det er fedt at opleve, at du kan sætte noget i gang, og at det så lykkes."

Udgangspunktet var, at beboerne skulle skiftes til at brygge kaffe og tage kage med, men to af beboerne har taget opgaven på sig.


Lissi Jensen og Michael Cavagnaro har påtaget sig at arrangere seniorcafé.


Har altid været aktiv

Lissi Jensen er en de beboere, der står for arrangementerne, og det falder hende naturligt.

"Jeg har altid godt kunnet lide at være aktiv. Jeg har tidligere i mit liv være håndbolddommer og -spiller. Så jeg har været vant til fællesskab. Det er skønt, at vi kan mødes her. Vi har det smadderhyggeligt, og mange af os har let til grin, fortæller beboeren."

Den opfattelse deler Jeannette Pedersen, der har boet i området i 11 år.

"Jeg så et opslag for caféen på internettet og er kommet her siden. Det er hyggeligt at komme her, og jeg kommer hver gang. Det er da sjovere at snakke med andre mennesker end at sidde og glo," fortæller hun med et smil.

Deltagerne nyder hjemmebagte boller og brød, mens de sidder ved langbordet og snakker.

Mødes oftere

Aktiviteten er blevet modtaget så godt, at beboerne besluttede at mødes hver uge fra 9. januar.

"Jeg er superglad for, at vi har haft succes med samarbejdet, og at beboerne endda har valgt at mødes oftere. Forløbet i Ringsted viser, at du med gode samarbejdspartnere kan få ting til at ske," fortæller Michael Wulff.

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2901 )

0

Læseliste