24. FEB. 2020 KL. 12:58

HvidovreBo holder huslejen i ro

hvidovrebo_jan_20_1988.jpg

Thomas Brolyng Steen. Marianne Riberholdt og Betty Andersen er enige om, at der er blevet pænere i HvidovreBo efter man har effektiviseret driften. ”Vi har jo set lidt af hvert herude. Man siger, at alt var bedre i gamle dage. Men det passer slet ikke. Alt er bedre nu,” siger Betty med et stort smil

HvidovreBo er gået over til ’effektiv drift’. En lang proces med skeptiske medarbejdere er vendt til noget positivt. Boligorganisationen var truet på livet.

Store økonomiske problemer var for nogle år siden ved at sende boligselskabet HvidovreBo ud i kulden. I Hvidovre Kommune talte man om at sætte selskabet under administration, hvis der ikke kom styr på indtægter og udgifter.

”Vi havde en presbold fra kommunen – og den var ikke til at tage fejl af. Vi besluttede derfor at stifte en ny fællesadministration, FA09, sammen med fire andre almene boligorganisationer tilbage i 2009,” fortæller Palle Christensen, der er formand for HvidovreBo.

I dag administrerer FA09 10.000 lejemål fordelt i Storkøbenhavn. Boligorganisationernes størrelse ligger på mellem 100 og 3.000 lejemål.

”Vi skulle have fokus på en mere effektiv drift. Både for at rette op på økonomien og for at kunne følge effektiviseringsudmeldingerne fra regering, Kommunernes Landsforening og BL – Danmarks Almene Boliger,” siger Lars Nørgaard, der er afdelingschef for ejendomsdriften i FA09.

Formanden for HvidovreBo, Palle Christensen og afdelingschef i FA09, Lars Nørgaard har brugt de seneste år på at gøre boligorganisationen mere effektiv. Det største fokus har været på medarbejderne og deres kompetencer.


Trivsel og arbejdsmiljø er vejen til bedre økonomi

Palle Christensen, formand for HvidovreBo, er optaget af de ansattes kompetencer. Han mente dengang – og nu, at trivsel og et godt arbejdsmiljø var vejen til en bedre økonomi for HvidovreBo.


”Mange har jo været hos os i over 30 år. Jo, hensynet til medarbejderne fyldte også meget. Det var vigtigt at fortælle dem at effektiv drift eller fællesdrift ikke var en spareøvelse. At ingen skulle miste deres job på den konto. Tværtimod så skulle de ansattes kompetencer styrkes,” forklarer formanden.

En af dem som har fået glæde af de nye tanker, er HvidovreBos tillidsmand Henrik Andreasen. Tidligere havde han en del administrativt arbejde ved pc’en.

”Men det interesserede mig ikke så meget. Jeg vil meget hellere arbejde med alt det grønne: træer, planter, bede og plæner. Og nu er kontorarbejdet væk og jeg får kurser, der gør mig bedre til at lave det, jeg gerne vil,” siger han.

De fleste beboere i HvidovreBo kan desuden glæde sig over, at huslejen ikke er steget de seneste to år. Marianne Riberholdt og Betty Andersen har begge boet i HvidovreBo næsten uafbrudt siden midten af 70’erne. Og de er meget tilfredse med ændringerne.

”Man siger jo at alt var bedre i gamle dage. Men det passer ikke. Alt er bedre nu. Aldrig har vores grønne områder stået så flot. Før i tiden steg vores husleje jo også meget, når vi fik lavet nye ting. Det sker ikke mere. Vi har fx fået nye døre og vinduer uden at det har kostet os en krone ekstra i husleje,” smiler BettyOm skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2915 )

0

Læseliste