01. DEC. 2020 KL. 09:00

En fjerdedel dømt for bagateller

SOLBAKKEN DSC 6427

Mange af dommene, der bringer Solbakken på "ghetto-listen", er afsagt for bagateller. Foto: Martin Schubert

En fjerdedel af de domme, som medfører, at Solbakken er udpeget som såkaldt ”hård ghetto” er forseelser, der oprindeligt blev takseret til en bøde.

Da regeringen i går offentliggjorde sin såkaldte ”ghetto-liste” Var Solbakken/Risingkvarteret nyudnævnt hård ghetto. Det  er blandt andet fordi området lever op til det såkaldte ghetto-kriterie om for mange dømte i et boligområde. Kriteriet er opfyldt, fordi cirka 30 af de 1.300 beboere har en dom for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer. Der er en person for meget, der er dømt. En mindre dømt og Odense-bydelen havde klaret frisag.

Dømt for bagateller

Næsten en fjerdedel af de 30 dømte er dømt for bagateller, hvor de oprindeligt har modtaget en bøde, der så er blevet opgraderet til en såkaldt udeblivelsesdom, fordi de ikke har betalt den.

”Jeg bestilte en undersøgelse fra analyseafdelingen under Odense Politi om, hvor mange unge der i 2019 i Rising-kvarteret har modtaget en dom uden retsmøde. Det var der otte, der havde. Det betyder, at bøder for eksempelvis at have besiddet lidt hash i otte tilfælde pludselig tæller med i ghetto-regnskabet,” siger Jan Sørensen, der er tryghedschef i Kommunens Sociale hus.

”Ofte har vi her at gøre med unge mennesker, der ikke har en stor indtægt, og derfor ikke kan betale bøden. De tør ikke aflevere den hjemme. I stedet ender den i en skuffe, hvor de pågældende bare håber, at den går væk. Men det gør den ikke. I stedet får den ekstreme konsekvenser for hele boligområdet,” fortsætter han.

At over en fjerdedel af de tællende domme, der kan medføre afvikling af hele boligområdet, vedrører bødesager, som ikke er betalt, er jo kollektiv afstraffelse, der er helt ude af proportionen,

Erling Nielsen

Formand for Fyns Almennyttige Boligselskab

Læs senere artikler

Solbakken ventede forgæves på Rigspolitiets retningslinjer

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Odense går i forsvar for Solbakken

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Ude af proportioner

Konsekvensen af at leve op til kriteriet for, at for mange bliver dømt i boligområdet, kan blive, at 60 procent af boligområdets almene familieboliger skal afvikles.

”At over en fjerdedel af de tællende domme, der kan medføre afvikling af hele boligområdet, vedrører bødesager, som ikke er betalt, er jo kollektiv afstraffelse, der er helt ude af proportioner,” siger formanden for Fyns Almennyttige Boligselskab, Erling Nielsen.

”Over 97 procent af beboerne i kvarteret er ikke dømt for noget. Alligevel risikerer 800 ud af godt 1.300 at få frataget deres hjem, naboer og lokalområde, på grund af en, som har modtaget en bøde. Det er absurd,” fortsætter han.

Om skribenten

regnar_m_nielsen.jpg
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Boganmeldelse: Klassekampen er genetableret

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Boganmeldelse: Klassekampen er genetableret

Artikler

vi anbefaler

Moede Online Nu kan I endelig rykke afdelingsmødet online
Foto Holger Anderson Bent Madsen 03287 (1) Leder: Regeringens Forebyggelsespakke – boliger og symboler
Vær Med Logo Oragnge Se, hvilke boligorganisationer der blev udvalgt i ny pulje mod ensomhed
Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
Alles Lægehus11 Slipper for bus til lægen – kæmpe sejr for beboere
Perbachlauritsenbb101457f (2) Boligafdelinger tripper for at få bankospil i gang
Maria Torré Borch, Afdelingsformand Og Rasmus Tønning, Beboerkoordinator, AAB Maria fik bandekriminaliteten væk fra kældrene
Lars Weis Foto Peter Hove Olesen Ritzau Scanpix Overborgmester: Boligorganisationer har taget kæmpe ansvar for at stoppe smitten
Se alle artikler ( 1996 )

0

Læseliste