01. DEC. 2020 KL. 14:52
Derfor kom så mange boligområder af "ghetto-listen"
01. DEC. 2020 KL. 14:52
Mange steder har få beboere gjort forskellen på, om boligområdet kom af "ghetto-listen".
Det er mange forskellige indsatser, der har bragt 13 områder af den skæbnesvangre ghettoliste, der blev offentliggjort i dag.
I alle boligområder, der i 2019 var opført på regeringens lister, har kommuner og boligsociale helhedsplaner samarbejdet med erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner i fremskudte beskæftigelsesfremmende indsatser.
Derfor opfylder seks af de 13 boligområder, der er undsluppet den nye 'ghetto-liste', ikke længere kriteriet om, at mere end 40 procent af beboerne er uden for arbejdsmarkedet.
Siden 2015 har politiet i mange områder genetableret det relationsnære politi, der lokalt samarbejder med områdets skoler, institutioner, boligorganisationer, foreninger. Og som kender de unge – specielt dem, der måske er i risiko for at træde ved siden af.
Derfor er der fire områder, som ikke længere opfylder kriteriet for, hvor mange med en dom, der må bo i området.
I to områder er der ikke længere 50 procent af beboerne, der har ikke-vestlig baggrund.
Og i tre af områderne, som forlader den såkaldte ”ghetto-liste”, lever man ikke længere op til uddannelseskriteriet. Det er spektakulært. For samtlige 40 områder, der i 2019 var på listerne over "ghettoer", "hårde ghettoer" og udsatte boligområder levede op til kriteriet om, at 60 procent af beboerne kun havde en grunduddannelse.