02. APR. 2020 KL. 15:24

Her kan der påbegyndes renoveringer for 600 mio. kr. - hvis der gives grønt lys

charlotte-jl-5516.jpg

Domea.dk. ”Det eneste, det kræver for at vi kan gå i gang, er, at regeringen går ind og åbner op for, at Landsbyggefonden må bruge flere af deres midler i år,” siger Charlotte Nørbak, direktør for byggeri og byudvikling i Domea.dk.

Hvis politikerne giver lov, kan Domea.dk fremrykke renoveringer over hele landet for at skabe jobs og gode almene boliger.

De seneste uger har Domea.dk gennemgået de mange renoveringer af almene boliger, som boligadministratoren har stående på venteliste i Landsbyggefonden. Det sker i lyset af corona-krisen, der rammer dansk økonomi og beskæftigelse hårdt.

Derfor har Domea.dk lavet en liste over de renoveringer, som hurtigt kan sættes i gang og være med til at skabe jobs i mange kommuner over hele landet.

”Vi kan fremrykke 20 projekter til en værdi af 600-700 millioner kroner og sætte dem i gang allerede i år. Nogle af dem endda før sommerferien,” siger Charlotte Nørbak, direktør for Byggeri og Byudvikling i Domea.dk.

”Det eneste, det kræver, er, at regeringen går ind og åbner op for, at Landsbyggefonden må bruge flere af deres midler i år,” siger hun.

Den nuværende økonomiske ramme for Landsbyggefonden tillader nemlig ikke, at de mange renoveringssager bliver sat i gang. Det gælder for de renoveringer Domea.dk gerne vil fremrykke, men også for renoveringer som andre boligorganisationer har på venteliste i Landsbyggefonden.

Samlet set står 453 renoveringssager med omkring 72.000 boliger i kø. Næsten alle sager er klar til at blive udført.

Fra Tønder til København

De 20 renoveringer af almene boliger som domea.dk kan starte i år, fordeler sig ud over det meste af landet. De ligger blandt andet i Tønder, Kolding, Hjørring, Nykøbing Mors, Faxe, Vordingborg, Roskilde, Rødovre, Høje Taastrup, København, Humlebæk, Fredensborg og Guldborgsund kommune.

Læs også: Åbent brev til boligministeren: Byggesager bør sættes i gang nu

”Der er tale om helhedsplaner, hvor bebyggelserne for eksempel skal moderniseres, gøres tilgængelige og have facader, tag og udendørsarealer renoveret. Nogle er store, nogle er små. Nogle har ventet siden 2012,” siger Charlotte Nørbak.

Tre grunde til at starte nu

Hun ser tre gode grunde til at starte med at renovere flere almene boliger allerede i år.

”Renoveringer skaffer arbejdspladser. Beboernes nedslidte boliger får et kvalitetsløft, og endelig er finansieringen på plads, fordi det er beboernes egne penge. Det er ikke noget, der skal koste staten ekstra,” siger hun.

”Vi har kapacitet til fremrykning, og vi vurderer, at vores samarbejdspartnere på byggesiden også har,” siger Charlotte Nørbak.

Domea.dk administrerer, renoverer og bygger for omkring 80 almene boligorganisationer, der tilsammen ejer cirka 60.000 boliger.

Om skribenten

Artikler

vi anbefaler

Moede Online Nu kan I endelig rykke afdelingsmødet online
Foto Holger Anderson Bent Madsen 03287 (1) Leder: Regeringens Forebyggelsespakke – boliger og symboler
Vær Med Logo Oragnge Se, hvilke boligorganisationer der blev udvalgt i ny pulje mod ensomhed
Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
Alles Lægehus11 Slipper for bus til lægen – kæmpe sejr for beboere
Perbachlauritsenbb101457f (2) Boligafdelinger tripper for at få bankospil i gang
Maria Torré Borch, Afdelingsformand Og Rasmus Tønning, Beboerkoordinator, AAB Maria fik bandekriminaliteten væk fra kældrene
Lars Weis Foto Peter Hove Olesen Ritzau Scanpix Overborgmester: Boligorganisationer har taget kæmpe ansvar for at stoppe smitten
Se alle artikler ( 1996 )

0

Læseliste