;

Foto: Jacob Ljørring. "Man bør man tage hul på den kø af renoveringsopgaver i de almene boligselskaber, som bare venter på at blive sat i gang," siger Thomas Holluf Nielsen, direktør i Domea.dk.

Foto: Jacob Ljørring. "Man bør man tage hul på den kø af renoveringsopgaver i de almene boligselskaber, som bare venter på at blive sat i gang," siger Thomas Holluf Nielsen, direktør i Domea.dk.

Domea.dk: Byggeopgaver bør sættes i gang nu

01. apr 2020

Bygge- og boligadministrationen Domea.dk sender nu på vegne af en række boligselskaber en klar opfordring til boligministeren: sæt gang i renoveringerne af de almene boliger.

 

” Regeringen har besluttet at suspendere det offentlige anlægsloft for at holde gang i byggeriet i disse coronatider. Det giver god mening. Men hvis man virkelig mener det, bør man i samme omgang tage hul på den kø af renoveringsopgaver i de almene boligselskaber, som bare venter på at blive sat i gang.”


Sådan lyder det fra Thomas Holluf Nielsen, adm. direktør i Domea.dk, som på vegne af en række af Domea.dk’s kunder, som bl.a. tæller 80 lokale, almene boligselskaber, har sendt et åbent brev til boligminister Kaare Dybvad Bek (S).


Brevet er underskrevet af 13 formænd for ligeså mange boligselskaber, som er kunder hos Domea.dk, med renoveringsprojekter i Hjørring, Humlebæk, Nykøbing Mors, Roskilde, Faxe, Kolding, Rødovre, Høje-Taastrup, Vordingborg, København, Tønder, Fredensborg og Guldborgsund Kommune.


Projekter for 600 mio. kroner er klar nu

Hos Domea.dk lyder det, at man alene har projekter for 2,9 mia. kroner, som venter på at blive sat i gang. Heraf vil opgaver for ca. 600 mio. kroner kunne igangsættes umiddelbart og bidrage afgørende til at holde hjulene i gang, lyder det i brevet.

 

”Ved at sætte gang i nogle af de mange renoveringsprojekter har vi som samfund en unik mulighed for at slå to fluer med ét smæk. Vi kan give de almene boliger et reelt løft, dér hvor der er størst behov. Samtidig kan vi stimulere aktiviteten i en byggebranche, som risikerer at blive kørt midt over af coronakrisen med opgavenedgang og arbejdsløshed til følge,” lyder det fra Thomas Holluf Nielsen.

I Landsbyggefonden ligger godkendte almene byggeprojekter for i alt 18,4 milliarder kroner.


Et politisk flertal vil gerne have renoveringerne i gang nu, men finansminister Nicolai Wammen ville i går overfor TV2 endnu ikke komme med et bud på, hvor mange penge Landsbyggefonden i regeringens kommende udspil for at få økonomien i gang igen kan hjælpe med.


"Men der er ingen tvivl om, at den kan give et vigtigt bidrag," lød det til TV2.

 

 

 

Om Domea.dk

Domea.dk beskæftiger sig med at varetage nybyggeri eller renovering på vegne af de almene boligselskaber. Nybyggerier varetages ofte sammen med private ejendomsudviklere.


I 2019 havde Domea.dk ca. 300 projekter i byggeporteføljen til en samlet anlægssum på 12 milliarder kroner.

Domea.dk har cirka 80 kunder, som alle er almene boligselskaber, som til sammen ejer cirka 60.000 boliger over det meste af Danmark.