29. APR. 2020 KL. 11:40

Glem det triste: Dans ‘Silent Disco’ mellem blokkene

94756813_2193173784146198_172581823291850752_o.jpg

Yann Houlberg Andersen

Fællesskab, fest og farver. Det har man brug for i coronaens tid, synes de i AKB’s Sjælør afdeling. Her fyrede de op under beboerne med et ‘Silent Disco’. 

Man kan sagtens dyrke fællesskabet og holde et brag af en fest med fed musik, selvom man skal holde afstand til hinanden. Det har de netop gjort i AKB Sjælør Boulevard, hvor et ‘Silent Disco’ lokkede flere hundrede beboere til, som holdt fest fra altaner, vinduer og fra gården - med god musik i høretelefonerne. 

Nydiani Maria, der er fra Sydamerika, var en af initiativtagerne. 

”Det har været så trist og kedeligt her under coronaen. Vi har haft et mørke hængende over os, så jeg havde brug for et break, og jeg ELSKER musik, fest og farver - det gør mig så glad. Så da jeg så fotos på Facebook fra et Silent Disco i Sydhavnen, tænkte jeg: Selvfølgelig skal vi også det.”

Corona-sikkert

Silent Disco afholder lydløse fester og har været rundt i flere boligafdelinger under deres ‘Lockdown Tour’, hvor de lover corona-sikre fester. Her er man sammen på afstand, og uden at genere omgivelserne med støj. Man får ganske enkelt udleveret høretelefoner, og tre DJ’s sørger så for lyd på forskellige kanaler. 

”Vi havde tre forskellige slags musik. På to kanaler var der DJ på, og den tredje kanal var en ønskekanal, hvor de tilmeldte beboere havde ønsket numre. Den blev helt fyldt,” siger Nydiani Maria.

På en af kanalerne samlede man også beboerne med fællessang først og sidst i løbet af aftenen.

Læs også: Hvad er en almen bolig?

Forløsende fest

Det er ikke kompliceret at afholde en fest på den måde, siger Nydiani Maria. 

”Arrangementet er gratis, og så kan man donere frivilligt. Det gjorde flere beboere, og også bestyrelsen. Vi havde jo en ubrugt sum penge til arrangementer liggende. Pengene er blandt andet gået til håndsprit, der er jo ret mange høretelefoner, der skal sprittes af.”

Omkring 250 høretelefoner blev delt ud. Og selvom nogle beboere var skeptiske i starten, endte arrangement i en forløsende fest, fortæller Nydiani Maria.

”Det blev meget hurtigt omfavnet, og flere folk kom også til i løbet af de to timer. Tiden fløj afsted, og folk dansede fra altanerne eller hang ud af vinduerne. Jeg rendte rundt mellem blokkene og dansede med mine børn. Jeg kan 120 procent anbefale det. Det giver godt humør og en følelse af fællesskab, selvom vi er hver for sig. Og det er tiltrængt.”

Der var givet tilladelser til arrangementet fra bestyrelsen og fra politiet, der også var tilstede. 

Hvis din boligafdeling har lyst til noget lignende, kan du se mere her: https://silent-disco.dk/  

Om skribenten

Artikler

vi anbefaler

Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1942 )

0

Læseliste