23. SEP. 2019 KL. 10:57

Sætter huslejen ned for fjerde år i træk

afd-093.jpg

Foto: Baldersbo. Beboerne i Baldersbos afdeling 9 er blandt de mange beboere, der kan se frem til en huslejenedsættelse på mellem 50 og 100 kroner

Boligselskabet Baldersbo er en veldrevet forretning. Det viser nye effektivitetstal, der sammenligner Baldersbo med andre boligorganisationer i landet.

11 af Baldersbos afdelinger præsenterer effektivitetstal på mellem 90 og 100 procent. Samlet set er Baldersbos effektivitetsgennemsnit i alle afdelinger på 87,3 procent. 

Kommunens øvrige boligselskaber ligger i gennemsnit på 83,1 procent – og i regionen er de øvrige boligorganisationers effektivitetsgennemsnit på 78,2 procent.

Bag de flotte tal i Baldersbo ligger et stort arbejde med effektiv drift i samtlige afdelinger, hvor blandt andet selvkørende plæneklippere frigiver mandskabstimer til andre opgaver hos beboerne. Derudover har Baldersbo haft fokus på energieffektivisering, rationelle indkøb med mere, men også på økonomisiden har boligselskabet luppen fremme, når der forhandles lån og kreditter og andre bankforretninger.

Gode og trygge rammer er vigtigst

”I 2020 kan vi glæde 85 til 90 procent af vores beboere med, at vi kan sætte huslejen ned. De typiske fald vil være på mellem 50 og 100 kroner om måneden,” siger Søren B. Christiansen, direktøren i boligorganisationen, der nu for 4. år i træk kan præsentere huslejenedsættelser.

De nye effektivitetstal fortæller også, at over 80 procent af afdelingerne i Baldersbo er blandt de mest veldrevne i Danmark.  

”Vi kan nok ikke fortsætte med huslejenedsættelser i al evighed. Det har jo også en grænse, men vi arbejder hele tiden på at gøre tingene så effektive så mulige. Vi skal jo også huske på, at vi er sat i verden for at skabe gode og trygge rammer for vores beboere. Det er det vigtigste for os, men at vi også har en sund økonomi, der kan glæde mange af vores beboere, gør jo heller ikke noget,” slutter Søren B. Christiansen.

De nye effektivitetstal for Baldersbo er hentet fra Almenstyringsdialog.dk, der er en platform. som alle boligorganisationer anvender til økonomiske indberetninger. Systemet blev indført i 2009 som et led i boligaftalen vedtaget af Folketinget.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste