16. OKT. 2019 KL. 12:39
Bo Trivsel stemmer dørklokker: Sundparken skal af ghettolisten
16. OKT. 2019 KL. 12:39
Med en opsøgende kampagne vil det boligsociale kontor Bo Trivsel hjælpe borgere med udenlandsk herkomst med at få registreret uddannelser taget i udlandet.
Er du udenlandsk borger, og bor du i et af Horsens' udsatte boligområder, skal du ikke blive overrasket, hvis der i den kommende tid bliver banket på din hoveddør.
”Fortæl os om dit uddannelsesniveau, så du kan undgå at bo i en hård ghetto.”
Umiddelbart et absurd spørgsmål at få, når ens dørklokke har ringet, og man har åbnet sin lejlighedsdør. Men det er faktisk, sat på spidsen og forsimplet, nogenlunde, hvad adskillige beboere i Sundparken, Axelborg, Sønderbro og Sønderport i Horsens vil opleve. Det boligsociale kontor Bo Trivsel har nemlig sat sig for at banke på hos alle beboere med udenlandsk baggrund i boligområderne for at afklare, om beboerne har en udenlandsk uddannelse, som de ikke har fået registreret i Danmark.
Det er væsentligt for et boligområdes status, hvor stor en andel af beboerne der har grundskole som højeste uddannelsesniveau. Er andelen af beboere mellem 30 og 59 år, der kun har gennemført grundskole, over 60 procent, opfylder området nemlig et af fem kriterier for at blive betegnet som en ghetto, skriver Horsens Folkeblad.
I Sundparken, der figurerer på Boligministeriets ghettoliste, har 80,1 procent af beboerne mellem 30 og 59 år ikke højere uddannelse end grundskole ifølge tal fra december 2018, mens andelen på Sønderbro, der ifølge Boligministeriet er et udsat boligområde, ligger på 70,7 procent.
”Men det er ikke et retvisende billede, for vi oplever, at der er mange personer, der kommer fra udlandet med et almindeligt liv og job bag sig, og som har højere uddannelse end grundskole. De har blot ikke fået registreret deres uddannelse i Danmark,” siger Christian Højholt, leder af Bo Trivsel til Horsens Folkeblad.
”Derfor vil vi gerne hjælpe beboerne med at få registreret deres uddannelse og på den måde hjælpe med at skubbe områderne i den rigtige retning. Både for områdernes og for den enkelte borgers skyld,” siger han.
Gode erfaringer fra København
Det er ikke første gang, at man via en kampagne forsøger at få beboere med udenlandske uddannelser registreret i Danmark.
I Bispeparken i København har fsb haft stor succes med at stemme dørklokker. For at finde ud af, om der rent faktisk skjulte sig højtuddannede beboere i området, sendte fsb de boligsociale medarbejdere, der allerede arbejdede i området, ud for at stemme dørklokker, og de erfaringer vil Bo Trivsel tage med sig i deres kampagne.
”Når man kan lykkes med det i København, mener vi også, at vi kan i Horsens. Vi har allerede været ude at lave en stikprøvekontrol, hvor vi henvendte os i to opgange, og her fandt vi seks personer, der ikke havde fået registreret deres uddannelse,” siger han.
Om skribenten
Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.
Seneste Artikel
Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.
Seneste Artikel
Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”