17. NOV. 2019 KL. 13:30

Nyt website skal følge forandringer i landets ‘hårde ghettoer’

skaermbillede-2019-11-17-kl-132427.png

Følgeevalueringen skal i de kommende år spore langtidseffekter og resultater, som bla. det vedtagne parallelsamfundsudspil afsætter i de udsatte boligområder. Foto: Landsbyggefonden

Store ændringer præger de næste 10 år landets udpegede ‘hårde ghettoer’. Udviklingen følges nøje og et nyt website skal formidle evalueringen.

Når parallelsamfundspakken skal udmøntes sker der en gennemgribende forandring af landets almene boliger. Uden fortilfælde i Danmark. I de kommende 10 år vil forskere følge udviklingen tæt.

Websitet udsatteområder.dk skal formidle den nyeste viden om forandringerne.

Det er Landsbyggefonden, der har igangsat en evaluering af de transformationer, der i den kommende 10-års periode vil præge landets udpegede ’hårde ghettoer’. Der blive produceret ny data og viden om de valgte indsatser og greb.


Et website til fagfolk

Sitet/hjemmesiden udsatteområder.dk er udviklet som evalueringens centrale formidlingsvindue – til gavn for fagfolk og den almene sektor. Sitet/hjemmesiden skal videreudvikles til også at sætte fokus på bredere bypolitiske dagsordener og en række konferencer, som Landsbyggefonden i de kommende år vil afholde.

På hjemmesiden kan brugeren enkelt og intuitivt få et overblik over landets udpegede udsatte boligområder – både alle Danmarks 43 områder, og de 15 områder heraf, der med det vedtagne parallelsamfundsudspil og følgeevalueringen vies særlig stor opmærksomhed.

Hvor i landet ligger disse områder?

Hvordan ser de ud?

Hvilke indikatorer har været udslagsgivende for, at de er blevet placeret på regeringens liste over ’hårde ghettoer’? Hvad rummer den udviklingsplan, som hver enkelt af disse områder blev pålagt at udforme?

Sitet/hjemmesiden rummer desuden en detaljeret, faglig beskrivelse af følgeevalueringens genstandsfelt, proces, delleverancer og målsætninger.

Formidling af den opsamlede viden er en hjørnesten i følgeevalueringerne. Hvilke effekter og resultater har de iværksatte aktiviteter og transformationer? Resultaterne af evalueringsaktiviteterne vil løbende blive publiceret på udsatteområder.dk – i takt med, at de løber ind over evalueringsperioden.

Læs også: Se hvem der står på ghettolisten her


Også til kommuner og politikere

Formidlingen af følgeevalueringens delresultater og konklusioner sker på mange måder. Nogle er rettet mod det konkrete boligområde eller mod gruppen af undersøgte boligområder. Andre af evalueringens formidlende tiltag er rettet mod alle landets udsatte områder.

Hjemmesiden henvender sig også til landets kommuner og politikere (på landspolitisk niveau og kommunalt niveau).

Med udsatteområder.dk ønsker Landsbyggefonden at samle evalueringsbaserede fysiske og boligsociale indsigter, lyder det. Sitet bliver dels en central platform for følgeevalueringens forskningsbaserede viden, dels en genvej til relevante artikler, nyt om konferencer og til en række af Landsbyggefondens øvrige evalueringspublikationer.

Udsatteområder.dk er udviklet og drevet af Landsbyggefonden – med bidrag fra de parter der foretager evalueringer for Landsbyggefonden i de udsatte områder.
Det bemærkes, at hjemmesiden også indeholder en omtale af overgangen fra “Udviklingsplan til Helhedsplan”.

Om skribenten

kristoffer_friis_soerensen.jpg
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Sådan vil partierne i hovedstaden udvikle de almene boliger

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Sådan vil partierne i hovedstaden udvikle de almene boliger

Fik du

læst disse?

IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Affald1 Skab god stemning om skrald: Affaldssortering skal føles rart
BL Topleder 240821 003 Se billederne fra Topledertræf 2021
Billede 1 Nedhejsning Af 1 Nu nedrives ikoniske Brøndby-højhuse
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
koebenhavn.jpg Huslejen i hovedstadens almene nybyggeri falder
Effektiviseringsolveig Landets almene boliger har mer-effektiviseret sig frem til 330 mio. kr.
Se alle artikler ( 2146 )

0

Læseliste