26. NOV. 2019 KL. 13:35

Nyt lovforslag: Billigere at bygge almene boliger

colourbox8490802.jpg

Colourbox

Regeringen har sendt et lovforslag i høring, som skal gøre det  lettere for almene boligselskaber at opføre nye almene boliger på grunde, de i forvejen ejer og har bygget på.

Boligminister Kaare Dybvad vil gøre op med den såkaldte tillægskøbesum, som kommunerne opkræver, når almene boligselskaber ønsker at udvide eller ombygge den eksisterende boligmasse.

Kommunerne kan i dag ikke frafalde det krav, og det er et stort problem i forhold til både regerings og kommuners målsætning om at bygge flere almene boliger i de store byer for skabe mere blandede byer.

Læs også: 10 år med ghettolisten

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Boligministeriet.

København støtter forslag

København har brug for flere billige boliger, og det bliver kun muligt ved at gøre det så enkelt og billigt for boligselskaberne at fortætte de byggerier, de allerede har. For eksempel ved at udnytte ejendommenes tagetager.

Med regeringens lovforslag vil det blive nemmere for kommunalbestyrelsen at bakke op om flere almene boliger i kommunen.

Frank Jensen, overborgmester i Københavns Kommune, hilser forslaget velkommen og siger i pressemeddelelsen:

”Det er en politisk hovedprioritet for mig, at hver fjerde ny bolig i København skal være almen og have en husleje, der er til at betale for almindelige mennesker, så vi kan bevare København som en blandet by med plads til alle. København er populær, og det giver pres på boligmarkedet. Derfor er det alfa omega, at de almene selskaber har mulighed for at bygge, uden at vi lægger fordyrende led ind.” 

Regering vil levere på løfte

Opførelsen af flere almene boliger, der er til at betale for alle befolkningsgrupper er et centralt omdrejningspunkt for den overordnede målsætning om at skabe en mere blandet by. Og derfor et centralt punkt på boligminister Kaare Dybvad Beks dagsorden.

Netop fordi det er i vores store byer, at vi især har brug for at bygge flere almene boliger, er jeg særdeles tilfreds med, at København aktivt støtter det lovforslag, vi nu fremsætter. Det er en klar politisk målsætning for mig som minister at skabe mere blandede byer, og eftersom det nye lovforslag vil gøre det nemmere at bygge nye almene boliger, er det et skridt i den helt rigtige retning. Jeg er samtidig utrolig glad for, at regeringen nu er klar til at levere på et af de løfter, vi stillede i udsigt, allerede inden vi dannede regering, siger boligminister Kaare Dybvad Bek i pressemeddelelsen.

 

Regeringens mål er at bygge 110.000 nye boliger i landets fire største byer inden 2031, heraf 60.000 i København.

Om skribenten

anja_andersen.jpg
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste