14. NOV. 2019 KL. 14:25

Fornem pris til VenligBolig Plus

pict1220.jpg

Laurits Roikum

ONV Arkitekter og We Do Democracy har vundet en Building Award for deres billige og bæredygtige boligkoncept, Venligbolig Plus. De første boliger er opført af Frederiksberg Forenede Boligselskaber.

Den 7. november blev det offentliggjort, at ONV Arkitekter og We Do Democracy har vundet Projektudviklingsprisen under Building Award 2019 for projektet Venligbolig Plus, det skriver kab-bolig.dk.

Juryen sagde bl.a.:
”Vinderprojektet skaber fællesskaber til ældre, singler, udsatte, studerende, lavtlønnede og nye danskere og er på samme tid en boligform, hvor der er tænkt bæredygtige løsninger ind. Konceptet er et godt eksempel på, hvordan man skaber billige boliger, som udfylder et behov for mindre, smartere og bedre boligtyper.”

"Vi er både glade for og stolte af at have opført de første VenligBolig Plus boliger. Delehusene, som afdelingen hedder, er billige og bæredygtige boliger med indbygget fællesskab.”

Formand for Frederiksberg Forenede Boligselskaber, Laurits Roikum

Den blandede by

De første og indtil videre eneste Venligbolig Plus boliger er allerede opført af Frederiksberg Forenede Boligselskaber (FFB). Delehusene, som afdelingen hedder, er deleboliger for flygtninge og studerende.  

”Vi er både glade for og stolte af at have opført de første VenligBolig Plus boliger. Delehusene, som afdelingen hedder, er billige og bæredygtige boliger med indbygget fællesskab,” siger Laurits Roikum, formand for FFB.

Ved rejsegildet for Delehusene i september 2019 deltog bl.a. boligminister Kaare Dybvad Bek. Han var imponeret over det nye koncept:

”Jeg er overvældet over Delehusene. Det er et specielt projekt, hvor der er tænkt omfattende ambitioner ind. Som minister har jeg som mål at sikre mere blandede byer. Nu står jeg her på Frederiksberg og kigger på et byggeri, som rummer det meste af det, vi mener med blandede byer.”

Se en video fra rejsegildet for Delehusene her


Boddy-ordning

Delehusene består af 41 ungdomsboliger, hvor i alt 81 studerende og flygtninge kommer til at dele boliger og fællesrum. Huslejen holdes nede ved at gøre boligerne til deleboliger, hvor en flygtning og en studerende deler køkken, bad og terrasse. Flygtningene og de studerende kobles sammen i en buddy-ordning, hvor de bor dør om dør, og her deles man om praktiske opgaver og hjælper hinanden i hverdagen.

Venligbolig Plus bygger videre på erfaringer fra blandet andet Holland og Sverige, hvor de studerende efterspørger mindre deleboliger til markant lavere priser og mere rum til fællesskab.

Samtidigt har Frederiksberg Kommune på skoleområdet oplevet at flygtningebørn i en ”buddy-ordning” bliver integreret og lærer hurtigere dansk, når de får en fast ven og legekammerat i skolegården.

Der er indflytning i boligerne den 30. november 2019.

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste