07. NOV. 2019 KL. 16:07

Cykler får funktionærerne frem

elcykler-i-ringsted-9024.jpg

Fra venstre: Ejendomsmester Benjamin Olsen, ejendomsfunktionær Poul Nielsen, ejendomsfunktionær Heinz Skjoldstrup, ejendomsfunktionær Flemming Nielsen og ejendomsfunktionær Jens Mortensen. Foto: Johnny Gudmand

Elcykler er populære som aldrig før og kan også bruges smart og sundt i den daglige drift.

På ejendomskontoret i Ringsted Almene Boligselskab lader man nu bilen stå og tager elcyklen, når man skal rundt i boligafdelingerne.

Ejendomskontoret i Ringsted har købt fem Christianiacykler. Cyklerne er eldrevne og har store lad foran, der gør det nemt at medbringe værktøj fra sted til sted på opgaver ude i boligafdelingerne. Tidligere blev funktionærernes egne private biler, en varevogn og en traktor brugt til at komme rundt, men sådan er det ikke længere, nu skal der trampes i pedalerne.

”Vi kan have vores værktøjskasse med på ladet, så vi har alt det, vi skal bruge. Der er også plads til mindre reservedele, hækkeklippere og diverse haveredskaber. Elcyklerne er gode at køre på, men vi skulle lige lære at bruge dem,” fortæller ejendomsfunktionær Flemming Nielsen til dabbolig.dk.

Før skulle vi bruge tid på at parkere vores biler, nu kan vi køre næsten helt hen til indgangen af boligen.

Ejendomsfunktionær Jens Mortensen

”Før skulle vi bruge tid på at parkere vores biler, nu kan vi køre næsten helt hen til indgangen af boligen, siger ejendomsfunktionær Jens Mortensen.

”Det er en bedre løsning. Tidligere havde vi alt muligt i vores egne biler, og vi tog ofte korte ture, som bilen ikke har godt af,” fortæller ejendomsfunktionær Heinz Skjoldstrup.

Slut med private biler 

Det var ejendomsmester Benjamin Olsen, der fandt på at erstatte biler med cykler. Det skyldtes blandt andet, at løsningen med brug af private biler ikke var optimal, og samtidig var der mulighed for at gøre noget godt for miljøet.

”Der er et stort, grønt perspektiv i at tage cyklen i stedet for bilen eller traktoren. Boligafdelingerne ligger godt spredt i kommunen, så når vi skal langt væk, bliver bilerne stadig brugt, men ellers cykler vi. Det tager ofte kortere tid på cykel, og desuden er det godt at få rørt sig lidt, det er jo gratis motion,” fortæller ejendomsmesteren, der selv har løbet over 100 maratonløb og arrangeret mere end 40.Elcykler med navn på

Ejendomsfunktionærer i driften og mesterassistenten har hver deres cykel med navn på, men mester vil også gerne tage en tur på cyklen:

”Jeg er mere på kontoret end de andre, men det handler om, at vi gør tingene på den måde, der bedst kan svare sig,” fortæller Benjamin Olsen.

Uanset vind og vejr, så skal alle komme sikkert og tør frem til boligafdelingerne, derfor er der også indkøbt cykelhjelme og regntøj til alle.

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2914 )

0

Læseliste