05. MAR. 2019 KL. 12:36

Overvældende interesse for Gellerups nye lejligheder

aabent-hus-gellerup-01.jpg

Mathilde Bech

Ved åbenthus-arrangement strømmede det ind med interesserede til de nye lejligheder i den omdiskuterede bydel, Gellerupparken i Aarhus V.

’Er der flere blå futter’, spørger en dame, mens hun forsøger at trænge igennem menneskemængden i den tætpakkede entré.

Selv om det er en stor lejlighed på ca. 150 kvm, var det svært at komme til, da Brabrand Boligforening inviterede til åbent hus på Gudrunsvej 42 i Gellerup.




Cirka 180 personer har tilmeldt sig fremvisningen. Parkeringspladsen er fyldt op, og folk står tæt pakket i den lille entre, mens en medarbejder byder velkommen med brochurer og blå futter til de våde vinterstøvler.

’Det har været en kæmpe succes,’ lyder det fra Brabrand Boligforening, da dagen er omme.


’Der kom mange flere, end vi havde forventet, og mange flere end der normalt kommer til vores åbent hus-arrangementer’, fortæller kommunikationschef Morten Korsgaard.


Klar til indflytning

De første lejligheder bliver klar til indflytning allerede i starten af marts, og i Boligforeningen har man fået travlt efter åbent hus-arrangementet.

’Der har været rigtig meget at følge op på, fordi så mange har henvendt sig bagefter, fortæller Morten Korsgaard.

Den ene af de to fremviste lejligheder, er allerede udlejet.

’Der står simpelthen en familie og tripper for at komme ind, så vi er i gang med at rømme lejligheden for udstillingsmøbler’, fortæller Morten Korsgaard med begejstring i stemmen.

Lejligheden, han taler om, er en såkaldt citylejlighed, som ligger i stueplan og har to etager.  Dem skal der i alt opføres otte styks af, og de er på mellem 124 og 150 kvm hver og har henholdsvis 4 og 6 værelser. Det er lyse og rummelige lejligheder med store vinduespartier og en trappe centralt placeret i lejligheden.

Den anden type lejlighed, som boligforeningen viste frem, er en udsigtslejlighed helt oppe på 7.sal med kig til himlen henover den nye gyldne port i Gellerupparken

’De nåede desværre ikke at blive færdige med gulvene oppe på 8. sal, hvor udsigten jo er lidt bedre, men vi var glade for at kunne vise begge typer lejligheder frem på dagen’, fortæller Morten Korsgaard.

Og der er da også stor interesse for udsigtslejligheden, selv om det er så som så med udsigten på den tågede januardag.

Alt fra singler til unge par og pensionister lagde vejen forbi den 2-værelses udsigtslejlighed på 81 kvm.


Tina Edgar fra Brabrand er en af de fremmødte, og også hun har taget den fyldte elevator hele vejen op til 7.etage.

’Jeg kigger på lejlighed til mig selv herude, men jeg er altså ikke helt imponeret over indretningen af rummene og placeringen af køkkenet’, siger hun, mens hun kigger sig omkring.

Hun bor allerede i Brabrand, men er på udkig efter et nyt sted at bo og har været spændt på at se de nye boliger i Gellerup.

’Kvaliteten virker umiddelbart til at være lige så fin, som i de lejligheder jeg har set nede på Århus Ø’, tilføjer hun og når at gribe fat i en medarbejder for at tale lidt om indretningen.


Et nyt Gellerup

Det er Brabrand Boligforening, der i samarbejde med Aarhus Kommune og private investorer, har planer om at omvende det nuværende Gellerupparken til en hel ny og attraktiv bydel.

’Helt overordnet handler det om, at vi ændrer et klassisk boligområde til en helt ny bydel. Ind imellem de store blokke bliver der opført små rækkehuse, en stor bypark, nye boulevarder og gader og ikke mindst små private haver til de nye citylejligheder i stueplan’, fortæller projektchef Ole Bech Jensen  fra Brabrand Boligforening.

Fra at være ét stort boligområde med lejlighedsblokke og parkeringspladser, bliver bydelen omdannet til en række små-kvarterer med forskellige boligtyper og en helt ny infrastruktur.

For at skabe plads til den nye bydel, har man allerede revet fem af de store boligblokke ned, og lige nu er man i dialog med kommunen om, hvorvidt der skal rives tre eller flere ned endnu.

Håbet og visionen er at skabe en bydel, der tiltrækker folk fra alle samfundslag. Udover en bypark med søer og multibane, bliver der således også bygget et kollegie og en masse små rækkehuse.

’Der kommer til at ske rigtig mange gode ting, og vi satser selvfølgelig også rigtig meget på børnefamilier i fremtiden’, fortæller projektchef Ole Bech.

Udover selve omlægningen af boligkvarteret til en ny bydel, gennemgår alle de gamle lejligheder også en såkaldt basisrenovering indvendigt, samtidig med at de får nye facader og vil fremstå langt mere moderne.

De første spadestik til den store omlægning af området blev taget tilbage i 2014, og det samlede bydelsprojekt forventes helt færdig i 2030.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2972 )

0

Læseliste