26. MAR. 2019 KL. 11:10

Beboerne er glade for at bo i Hede-/Magleparken i Ballerup

afd-24-6_2.jpg

Baldersbo

Det betyder noget at bo tæt på natur, skole og by, viser ny beboerundersøgelse.

Er det godt at bo i Hede-/Magleparken? Så afgjort. Det siger beboerne selv i en ny undersøgelse, som beboerprojektet Hedegaven har lavet.

I undersøgelsen kan man fx læse, at 82,4 procent af beboerne er ”glade” eller ”meget glade” for at have adresse i Hede-/Magleparken.

På positivlisten er også de grønne områder, gode lejligheder til en billige husleje og ro og orden.

Endelig trækker det også i den gode retning, at man i Hede-/Magleparken er tæt på natur og by, institutioner og skoler. Beboerne glæder sig også over den gode, offentlige transport og gode ejendomsfunktionærer og gårdmænd.

”Hedegaven er jo et projekt, der er afsat penge til frem til 2020. Så vi skal snart ud med en ny ansøgning for den kommende periode. Beboerundersøgelsen skal være med til at kvalificere ansøgningen, sådan at beboernes ideer til fremtiden kan komme med,” fortæller Mikala Rossing, der er projektleder i Hedegaven.


Masser af ideer

Og ideer er der nok af fra beboerne. De foreslår blandt andet, at legepladserne får et løft, og at der kommer flere borde og bænke ved de grønne områder. På idélisten er også: Medbestemmelse omkring udseendet af de grønne arealer, halvtag over cykelstativerne, flere sociale arrangementer, flere forretninger i butikscentret og fælles spisning for familier med leg og debat.

Søren B. Christiansen, der er direktør for Baldersbo – og et af de to boligselskaber, der har boliger i Hede-/Magleparken, glæder sig over beboerundersøgelsen.

”Vi er i gang med en total ændring af butikscentret, så det skulle gerne give sig selv i den kommende tid. De andre ideer er også spændende, og vi er altid åbne overfor en dialog. Mange af beslutningerne ligger dog hos afdelingsbestyrelsen – og sådan skal det være. Vi har jo et afdelingsdemokrati, og det værner vi meget om, men min dør står altid åben, hvis vi kan hjælpe med noget,” siger Søren B. Christiansen.

Kim Andersen er en af formændene i Hede-/Magleparken, og han glæder sig over den nye beboerundersøgelse.
”Alt herude er jo så fint. Selv har jeg boet her i næsten 30 år,” siger han.Fik blomsterhilsen

Også i bestyrelsen i Hede-/Magleparken er man godt tilfreds med beboerundersøgelsen.

”Jeg forstår godt, at mange er glade for at bo her. Her er jo roligt og så fint alle vegne. Mange i Ballerup sælger deres huse og flytter herud, når de ikke gider ordne haver og tagrender mere. Vi har det også super godt med hinanden. I sidste uge lå der fx en lille fin blomsterhilsen ved vores dør. Den var fra naboens datter ovenpå – og til min hustru,” fortæller Kim Andersen, der er en af formændene i Hede-/Magleparken.

Kim Andersen tror også, at huslejen spiller ind på de gode besvarelser i beboerundersøgelsen.

”Vi bor jo utroligt billigt, og huslejen bliver jo hele tiden sat ned. I år er vi fx sat 400 kroner ned om måneden i vores lejlighed. Det er jo noget, man kan mærke,” slutter formanden.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste