15. MAR. 2019 KL. 12:28

64.500 papirhjerter skal minde om børn i fattigdom

naestehjerter.jpg

Næstehjælperne

Netværket Næstehjælperne, der blandt andet driver Tøjkælderen i Vejleåparken i Ishøj, protesterer lørdag imod det stigende antal børn, der vokser op i fattigdom.

Antallet af børn, der lever i fattigdom, er stærkt stigende. 64.500 børn i Danmark lever nu i fattigdom ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. At leve i fattigdom, selv i kortere tid, kan have store konsekvenser for børns trivsel.

Det vil netværket Næstehjælperne sætte fokus på med en stor aktion, hvor hvert barn symboliseres af et hjerte.

De 64.500 papirhjerter klæbet på en træpind er fremstillet af hundredvis af frivillige fra Næstehjælperne de seneste måneder.

Lørdag den 16. marts sættes de op i Fælledparken i København i form som et stort hjerte.

22.000 medlemmer

Næstehjælperne er et landsdækkende netværk baseret på Facebook og dannet i 2016 på baggrund af regeringens vedtagelse af kontanthjælpsloftet, 225-timersreglen og integrationsydelsen. Næstehjælperne laver både protestaktioner og formidler praktisk hjælp imellem medlemmerne som blandt andet mad og tøj.

Der er omkring 22.000 medlemmer af Facebookgruppen Næstehjælperne, og gruppen hjælper hver dag mennesker i Danmark med at skaffe mad, tøj og andre fornødenheder til de, der er ramt af reformerne.


Næstehjælperne skriver i pressemeddelelsen om arrangementet, at de ”med stor bekymring ser, hvordan børn i reformramte familier lider under at leve i fattigdom. Et børneliv, hvor de voksnes bekymringer også bliver børnenes bekymringer, og hvor fødselsdage, jul, lejrtur, fritidsaktiviteter ikke længere er en mulighed. Fattigdom handler nemlig ikke kun om ikke at kunne købe ting, det handler også om at blive afskåret fra sociale fællesskaber og ikke at kunne deltage på lige fod med kammeraterne”.

Opsættelsen af hjerterne begynder lørdag morgen klokken 8 på Klosterfælleden i Fælledparken og fortsætter, til alle hjerter er sat op.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste