17. JUN. 2019 KL. 13:05

Vi siger tillykke med fødselsdagen

bl_foedselsdagsbord-i-anledning-af-bl_100aar_juni_19_0423.jpg

Thomas Brolyng Steen

Over 100 beboere i Avedøre Stationsby fejrede BL’s 100-års fødselsdag med et kæmpe morgenbord lørdag den 15. juni.

”Hip hurra det' min fødselsdag
det er i dag den dag jeg kom frem og sa'
jeg kommer langvejs fra
si' nu pænt goddag til mig…”

Tommy Seebachs klassiske fødselsdagssang spiller ud af de store højttalere. 80’er hittet kan dog langt fra overdøve de over 100 mennesker, der er samlet i aulaen i Enghøjhuset i Avedøre Stationsby denne tidlige lørdag morgen. Beboerne i Avedøre Boligselskab er samlet for at spise morgenmad og hygge sig i anledning af BL’s 100-års fødselsdag.
”Vi havde egentlig tænkt os at lave Danmarks længste kaffebord på stien udenfor. Men vejrudsigten var lidt drilsk, så vi er rykket indendørs,” siger Malene Friis Schultz, der er en af initiativtagerne til morgenbordet.

”Der har været en kæmpe opbakning til det her arrangement. Kommunen har stillet aulaen til rådighed og vores lokale købmand har leveret morgenmaden. Derudover er der en masse frivillige, der laver kaffe og hjælper til med borde og stole. Sådan et morgenbord er med til at styrke fællesskabet,” mener Malene Friis Schultz.
Flot at de stiller op med så meget

Pia Hansen og Thomas Hetlund er dukket op til morgenmaden sammen med deres lille dreng, Victor.

”Det er første gang, vi prøver sådan noget som det her. Vi var lidt nysgerrige efter at se, hvad det var. Jeg synes det er flot, at de stille op med så meget,” siger Thomas, der har boet i Avedøre Stationsby i 25 år.

Familien sidder bagerst i lokalet og får sig en sludder med nogle af deres bekendte fra stationsbyen.

”Det er jo hyggeligt at se, hvem der kommer. Jeg har kun boet her i tre år, men kender jo allerede en del. Thomas kender jo næsten alle, fordi han har boet her så længe,” fortæller Pia.

Familie på syv - på 67 kvm.

Det er dog ikke alle, der spiser morgenmaden indenfor. Omkring kl. halv ti er solen dukket frem
og flere af de nyankomne nyder kaffen og morgenbrødet i solen på Hovedstien udenfor Enghøjhuset.


”Vi har boet her siden 2012. Vi er en familie med fem børn og boede før på 67 kvm. på Enghavevej i København. Herude fik vi en bolig på 121 kvm. og fem værelser. Det var jo en fest. Vi er så glade for at bo her. Når vi er på ferie, så vander naboen vores planter,” siger Stella Stigfeldt og fortsætter:

”Sådan et arrangement som det her giver jo også genkendelighed naboerne i mellem. Det gør noget godt for sammenholdet her i stationsbyen. Det skaber tryghed, når vi kender hinanden. Vi har jo mange arrangementer herude og vi deltager i dem, vi kan. Jeg ved også, at vi inspirerer de omkringliggende villakvarterer med vores dynamik. Børnene snakker jo sammen på kryds og tværs og pludselig er der også loppemarkeder og vejfester i villakvarterne.”


Herude vil jeg aldrig bo

Måske siger navnet Margit Kjærgaard dig noget? Hun er en institution i den almene boligsektor, hvor hun har arbejdet med kurser og foredrag for bestyrelser i næsten 43 år. I dag er hun dog kommet til morgenbordet i sin egenskab af beboer i stationsbyen.


”Jeg sagde engang, at herude ville jeg aldrig bo. Nu har jeg været her siden 2015 – og jeg flytter ikke,” griner hun.

Margit håber, at der i dag kommer to fra hendes opgang som hun endnu ikke har fået snakket rigtigt med.

”Sådan en kop morgenkaffe er jo lige anledningen til at få sig en snak. Jeg er utrolig stolt og glad for, at der sker så meget herude,” slutter Margit.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2901 )

0

Læseliste