02. JAN. 2019 KL. 00:00

Aalborg Øst: Alle mursten er nu lagt i Kildeparken

aalborg-oest-rasmus-haugaard-thomas-kastrup-larsen-ole-nielsen-bent-madsen-ib-fruensgaard.jpg

René Jeppesen

Himmerland Boligforening har de seneste tre år været i gang med en storstilet renovering af flere end 1.000 boliger i Kildeparken i det østlige Aalborg – og nu er den sidste mursten lagt i det sidste gårdhus i afdelingen på Ravnkildevej.

Aalborg Øst har de seneste år forsøgt at gøre op med det betændte rygte, som området har haft gennem flere årtier grundet højere arbejdsløshed, kriminalitet og andre sociale udfordringer end i resten af Aalborg.

Nu er det langvarige arbejde med at genskabe området ved at være færdigt, og den sidste mursten er nu lagt, hvilket cementerer flere års hårdt arbejde med at renovere blokkene omkring Ravnkildevej i Kildeparken:

”Sidste mursten blev lagt 13. november 2018. I øjeblikket arbejder håndværkerne på at få gjort de sidste otte gårdhuse færdige indvendigt og går det, som vi forventer, vil de sidste beboere kunne flytte ind i deres nyrenoverede hjem omkring 1. marts 2019,” siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Ole Nielsen betegner renoveringen på Ravnkildevej som en fornem forandring af de eksisterende boligblokke og gårdhavehuse, ligesom den fysiske struktur i friarealerne og adgangsforhold til området har en central plads i den samlede planlægning:

“Som helhed får vi skabt en levende og mangfoldig bydel, der byder på varierede boligtilbud og gode uderum. Hvad angår den interne fysiske korrespondance mellem de enkelte dele af afdelingen, bliver denne udfordring løst ved en enkel vejstruktur og et sammenhængende stisystem, mens pladser og stier giver mulighed for udvikling af liv i hele bebyggelsen,” siger Ole Nielsen.

I takt med, at de sidste gårdhuse bliver færdige, skal terrænarbejdet omkring dem og blokkene afsluttes. I samme forbindelse skal de interne stier gøres færdige, så de får forbindelse til Astrupstien.

Selvkørende bus

Renoveringen på Ravnkildevej indgår i Himmerland Boligforenings helhedsplan for Blåkildevej, Fyrkildevej og Ravnkildevej – et projekt, der samlet går under betegnelsen Kildeparken 2020 og omfatter flere end 1.000 boliger opført i 1970’erne.

Boligområdet bliver dog mere end bare stisystemer og nyrenoverede bygninger. For at skabe en sammenhængskraft blandt borgerne i området, vil man gøre det så enkelt som muligt at komme rundt for de beboere, som ikke selv har en bil.

Løsningen er en selvkørende bus, der skal transportere beboerne rundt i kvarteret.

“Mens vi har renoveret på blandt andet Ravnkildevej, er Astrupstien blevet tilpasset, så den er klar til at modtage den førerløse bus, som kommer til at give de ikke-bilende trafikanter i området endnu bedre muligheder for at komme fra A til B,” siger Ole Nielsen.

Mens budgettet for afdelingen på Ravnkildevej er omkring 387 mio. kr., beløber det samlede projekt for de tre afdelinger sig til cirka 1,5 mia. kr.

Arbejdet på Ravnkildevejs 247 boliger udføres af et konsortium bestående af arkitekt- og ingeniørvirksomheden Kærsgaard & Andersen A/S, Effekt Arkitekter ApS og Tegnestuen By+Land.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste