25. FEB. 2019 KL. 10:58

Nej til dispensation i tre hårde ghettoer

bl_motalavej_121018_018_egernsundvej_25_35.jpg

Carsten Andersen

Slagelse, Kolding og Korsør har søgt om dispensation fra den såkaldte 40%-regel, men kun ét område har fået dispensationen.

I alt fire af de såkaldte hårde ghettoer har søgt om dispensation for kravet, om at andelen af familieboliger kun må udgøre 40 procent. Tre har fået et nej.

En del af ghettoplanen fra sidste år indebar blandt andet, at de såkaldte hårde ghettoer skal nedbringe andelen af familieboliger til 40 procent af den samlede boligmasse i området, men at en dispensation var mulig.

Nu har fire af boligområderne på listen ansøgt, men kun én af områderne fået dispensation, skriver Danske Kommuner, som har fået oplysningen via Transport-, bygnings- og boligministeriet.

I Slagelse har kommunen søgt Transport-, bygnings- og boligministeriet om dispensation for de to boligområder Ringparken og Motalavej. I Ringparken bad Slagelse Kommune og Slagelse Almennyttige Boligselskab om at få lov til at nøjes med at nedbringe andelen af familieboliger til 60 procent. Der er her givet afslag, men delvis dispensation omkring området Motalavej.

Her bad kommunen  og  boligselskabet BoligKorsør om at nøjes med at nedbringe antallet af familieboliger til 65 procent.

I Kolding, som også har søgt om dispensation for to hårde ghettoområder, har   kommune  og  boligselskaberne  fået nej til begge deres ansøgninger.

I de to boligområder Skovvejen/Skovparken og Munkebo havde kommunen søgt om at få lov til at beholde andelen af familieboliger på henholdsvis 80 og 85 procent. Men det har Transport-, bygnings- og  boligministeriet  afvist.

Ministeriet mener ikke, at ansøgningen ikke forklarer på en overbevisende måde, hvordan  boligområdet  skal slippe af med ghettostemplet inden 2030.

Læs mere om lovgivningen omkring 'Nye kriterier for udsatte boligområder & ghettoområder'

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste