01. FEB. 2019 KL. 00:00

Kongevænget diskuterer brandsikkerhed

kongevaenget-i_mg_0666-kopi.jpg

Johnny Gudmand, DAB

STIL FORSLAG TIL BESTYRELSEN

Er brandsikkerheden i vores bebyggelse god nok?

Det spørgsmål stiller en beboer i den almene bebyggelse Kongevænget i Hillerød.

Beboeren, Kent Graugaard, siger, at han er bekymret efter flere brande i de to år, hvor han og hans kæreste har boet i deres lejlighed på 3. sal.

Den seneste brand var i sommeren 2018, hvor der under madlavning gik ild i et køkken. I 2017 blev to mindre brande påsat samme dag – og for fem år siden gav en anden brand anledning til, at man fik brandsikre døre ind til boligerne samt satte låse på alle opgangs- og kælderdøre.

Om den seneste episode siger Kent Graugaard: ”Pludselig banker politiet på vores dør og siger, at vi skal pakke de vigtigste ting og se at komme ud.”

Ilden nåede flere lejligheder, før brandvæsenet fik den slukket. Ingen kom til skade, men oplevelsen af at blive evakueret fra en brændende opgang sidder stadig i Kent Graugaard og hans kæreste.

Derfor skrev han til DAB, der administrerer Kongevænget og efterlyste brandslukningsmateriel.

”Man kunne jo godt opsætte en pulverslukker i opgangen og nede i kældrene. Store virksomheder har jo også en direkte linje til brandvæsenet. Det kunne vi også have,” mener Kent Graugaard.

DAB fortæller, at Kongevænget fuldstændigt lever op til de gældende regler for brandsikkerhed.

Om sagen siger Jeanette Press, der er kommunikationschef i DAB: ”Der er brandskel på lofter og låse på opgangsdøre og kælderdøre. Og der er opsat røg- og brandsikre døre ind til alle boliger.” Hun siger også, at det er op til beboerne, om de ønsker at brandsikre boligafdelingen yderligere.

”Da Kent Graugaard er beboer, kan han stille forslag om yderligere brandsikring af bygningerne på det kommende beboermøde, som afholdes til maj. Stemmer beboerne for forslaget, vil de yderligere brandsikrende foranstaltninger straks kunne implementeres. Men det er vigtigt at pointere, at det er beboerne selv, der på demokratisk vis skal træffe beslutningen.”

Men hverken DAB eller boligafdelingen skal regne med at høre mere fra Kent Graugaard.

”Jeg kommer ikke til at indsende nogle forslag. Jeg har sparket en bold afsted. Nu er det op til andre at modtage den,” slutter Kent Graugaard.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2061 )

0

Læseliste