12. FEB. 2019 KL. 00:00

Konference i København om fremtidens by

mai-mercado-fotograf-flemming-leitorp.jpg

Socialministeriet.dk, Flemming Leitorp

”Den inkluderende by?” er titlen på en konference, som Fonden Projekt Udenfor, der hjælper og støtter hjemløse og udsatte, holder torsdag den 11. april i København.

”Den inkluderende by?” er titlen på en konference, som Fonden Projekt Udenfor, der hjælper og støtter hjemløse og udsatte, holder torsdag den 26. september i København.

”Byerne ændrer sig konstant. Boligområderne ’afghettoficeres’, og vi ved endnu ikke, hvad konsekvenserne bliver? Ser politikerne andre alternative muligheder for mere inkluderende byer? Flere flytter til storbyerne, og det åbner for, at flere forhold kan komme under pres; ikke bare menneskene, men boligmassen, infrastrukturen, arbejdsmarkedet og miljøet. Også byernes indbyggere og deres fællesskaber kommer under pres,” siger direktør Lisbeth Pilegaard, Projekt Udenfor.

Ved konferencen sættes der fokus på, at fremtiden byer også gerne skal have plads til de udsatte og hjemløse. Det er Projekt Udenfors formål at sikre, at nye indsatser er inkluderende for dem, der er udenfor, og at initiativerne forebygger udsathed. Talerne på konferencen er arkitekter, politikere, praktikere og forskere som arkitekt og professor Claus Beck-Danielsen, og rådgiver, ph.d. i Urban kompleksitet, Niels Bjørn, som begge har arbejdet strategisk og konkret med at forbedre byrummet.

”Vi har inviteret socialminister Mai Mercado, borgmestre og andre politikere til en paneldebat, men vi har også taget initiativ til at samle flere praktikere; folk fra byggebranchen, byplanlæggere, sociale forskere. De mødes nødvendigvis ikke så tit, og vi vil gerne bidrage til, at de får udvekslet erfaringer på tværs af faggrænser. Vi vil på den måde gerne bidrage til at finde nogle nye løsninger, som kan være til gode for og give plads til byens indbyggere bredt. Vi håber, at konferencen er med til at gøre vores byer mere bæredygtige og inkluderende,” siger Lisbeth Pilegaard.

”Den inkluderende by?” holdes torsdag den 26. september klokken 9-16 i Den gamle toldbod, Folke Bernadotte Alle 45, København Ø. Yderligere information om konferencen www.udenfor.dk

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste