04. DEC. 2019 KL. 09:53

Peter Skaarup (DF): Hårde ghettoer på standby

bl130519_02.jpg

Foto: Stefan Kai Nielsen. ”Jo færre, jo bedre. Det bliver fantastisk, den dag, vi ikke behøver listen mere," siger gruppeformanden for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup.

”Der skal ikke nedlægges flere almene boliger, før vi kender erfaringerne fra nedlæggelsen af de mange tusinde boliger i de 15 'hårde ghettoer'." Det mener Dansk Folkepartis Peter Skaarup.

Den 1. december klokken 10.00 udgav Boligministeriet den 10. såkaldte ghettoliste. Tre boligområder forlod listen, to nye områder kom på. Resultatet er, at listen er skrumpet med en fra 29 til 28 områder.

”Jo færre, jo bedre. Det bliver fantastisk, den dag, vi ikke behøver listen mere," siger gruppeformanden for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup.

Det glæder også DF-politikeren, at der i år ikke kunne optages nye områder på den såkaldt hårde ghettoliste. Er man først på den "hårde ghettoliste", er der ingen vej tilbage. Så skal, afhængig af dispensationer og fortætning, op imod 60 procent af familieboligerne i de 15 boligområder nedrives, sælges eller omdannes til andre boligtyper inden 2030.

Læs også: Hvem står på ghettolisten?

Der er ekstremt meget fokus på de hårde ghettoer, selvom de kun omfatter tre procent af de almene boliger. Beboerne i de andre 97 procent af de almene boliger har også betalt til Landsbyggefonden.

Peter Skaarup, gruppeformand i Dansk Folkeparti

Problemer skal ikke spredes 

”Det bliver spændende at følge, hvad der kommer ud af den plan, vi vedtog sidste år. Nu er der udarbejdet udviklingsplaner for de områder, der kom på den hårde liste. Forhåbentlig vil de ting, der sættes i gang, løse nogle af problemerne. Men vi må også holde øje med, om løsningerne eventuelt medfører andre problemer,” siger formanden for Dansk Folkepartis folketingsgruppe, Peter Skaarup.

 

”Hvis det bare spreder sociale og kriminalitetsproblemer til andre boligområder eller giver problemer med mangel på familieboliger, kan det ikke nytte, at vi bare lukker øjnene for det og nedlægger flere boliger andre steder. Nu er planen med de 15 områder vedtaget og sat i gang. Lad os over en årrække følge forandringerne og evaluere virkningerne, inden andre boligområder også skal nedlægge almene familieboliger,” foreslår han.

 

Mere forebyggelse

Peter Skaarup understreger, at et eventuelt midlertidigt stop for, at andre boligområder kan ryge på den ”hårde ghettoliste”, ikke må medføre, at kommuner, boligorganisationer, ministerier og politikere stopper med at gøre alt, hvad de kan, for at forhindre, at andre boligområder end de 15 allerede eksisterende ”hårde ghettoer” får samme prædikat.

 

”Jeg forventer, at vi i tæt samarbejde gør alt for at forhindre, at andre ghettoer eller udsatte boligområder også udvikler sig til hårde ghettoer,” siger Peter Skaarup.

 

”Problemerne skal forebygges. Et af de bidrag, vi fra Folketinget kan yde, er at sikre de nødvendige sociale og fysiske investeringsrammer for Landsbyggefonden. Boligerne skal være tidssvarende og i orden, hvis man vil have flere ressourcestærke til at flytte ind,” siger han.     

 

For Peter Skaarup handler fordelingen af Landsbyggefondens penge også i høj grad om retfærdighed.

 

”Der er ekstremt meget fokus på de 'hårde ghettoer', selvom de kun omfatter tre procent af de almene boliger. Beboerne i de andre 97 procent af de almene boliger har også betalt til Landsbyggefonden,” siger Peter Skaarup.

 

”De skal også have nye badeværelser, køkkener, varmeisolering, og hvad der ellers er nødvendigt for, at deres bolig er tidssvarende.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Regeringen rykker for alvor i forhold til fritidsjob

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Regeringen rykker for alvor i forhold til fritidsjob

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste