08. APR. 2019 KL. 11:04

BL bebuder undersøgelse af valg til eksterne bestyrelsesposter

bent_madsen_alr7134.jpg

Det er ikke tilstrækkeligt, at juraen er på plads, siger BL’s administrerende direktør, Bent Madsen.

I kølvandet på den omtalte sag med valg af repræsentanter til bestyrelse i elselskaber Radius har der været sat fokus på, hvordan almene beboere har adgang til at medvirke til opstilling og valg af repræsentanter til fx forsyningsselskaber og til realkreditinstitutter.

”Jeg synes, at juraen er klar nok,” siger BL’s administrerende direktør, Bent Madsen, og fortsætter:
”Og det er værd at gøre opmærksom på, at vi i den almene sektor har beboerdemokrati, som gør, at almene beboere rent faktisk har indflydelse på, hvem der repræsenterer dem og deres interesser. Og det skal vi være stolte af.”

”Når det så er sagt, så kan den opmærksomhed, som Radius-sagen har skabt, måske være sund. Det er nemlig ikke tilstrækkeligt, at juraen er på plads. Det skal den demokratiske proces før, under og efter et valg også være.”

Læs også: Hvem har egentlig stemmeretten, når der skal vælges til realkreditten?

Bent Madsen bebuder derfor, at BL vil undersøge, hvordan beboerdemokratiet rent faktisk fungerer i relation af valg til diverse eksterne poster:

”Vi vil tage initiativ til at lave en kortlægning af omfanget af valgte repræsentanter, hvor den almene sektor er repræsenteret, og hvordan almene interesser varetages i alt fra vandværker til realkreditinstitutter. Og viser denne kortlægning, at der er behov for at rette på procedurer og informationsniveau, så vil vi fra BL’s side udarbejde guidelines, som vi vil anbefale alle vores medlemmer at følge. Vores beboerdemokrati betyder, at bestyrelser på alle niveauer vælges af beboere og består af et flertal af beboere. Beboerdemokratiet er fundamentet for beboernes indflydelse”.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste