06. SEP. 2018 KL. 15:30

Baldersbo sætter huslejen ned i alle afdelinger

colourbox1214957.jpg

Colourbox

Effektiv drift og fokus på pengepungen betyder, at beboerne får huslejebesparelser på op til 500-600 kroner om måneden til næste år.

Der er grund til de helt store smil ude i Ballerup ved København. I boligselskabet Baldersbo kan beboerne nemlig se frem til store huslejenedsættelser i det kommende år. Det fortæller selskabets direktør, Søren B. Christiansen.

”Vi afvikler i øjeblikket årsmøder i vores afdelinger, og vi har indstillet, at huslejen sættes ned hele vejen rundt. Besparelserne kommer til at ligge fra 30 kroner om måneden og op til 500-600 kroner,” siger Søren B. Christiansen.

En enkelt afdeling må dog afvente den gode nyhed, fordi man fortsat mangler et byggeregnskab i forbindelse med en større renovering.
Huslejenedsættelserne kommer nu, fordi boligselskabet igennem de senere år har haft et stort fokus på effektiv drift. Man har fx indkøbt selvkørende plæneklippere, en hækkeklipper, der kan fastgøres til en traktor osv. I en afdeling opsættes der også energieffektive tørretumblere, der samlet set giver besparelser på ca. en million kroner.

”Vi har haft fokus på driften igennem de seneste syv til ti år. Vi har kigget i alle retninger og set på, hvordan der kunne spares – uden at det gik ud over serviceniveauet. Og så har vi heller ikke været udliciterings-forskrækket. Vi udliciterede fx vores grønne pleje for syv år siden i enkelte afdelinger, og det har fungeret fint.”

Vi er ikke i krig

Søren B. Christiansen mener også, at udliciteringen har betydet, at selskabets egne ansatte er blevet inspireret til at gøre deres eget arbejde på en smartere måde.

”Medarbejderne har bidraget med gode ideer til deres eget område, og så stiller de også krav til hinanden. Men jeg tror ikke på sådan noget som time-sagsstyring. Det er unødigt bureaukrati,” siger direktøren, der også nævner det gode samarbejde med medarbejderne, deres fagforeninger og andre samarbejdspartnere som en faktor for at komme i mål med det flotte regnskab.

”Vi er ikke i krig med nogen for at nå vores mål, der handler om, at vi skal have bygninger og arealer, som er vedligeholdt og præsentable. Og at lejerne føler, at vi har et godt serviceniveau og er glade for at bo hos os,” slutter Søren B. Christiansen.

79 procent af lejemålene i Baldersbo er i øvrigt blandt de mest veldrevne i Danmark. Det kan man se af selskabets effektivitetstal.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste