01. OKT. 2018 KL. 14:46

Borgere demonstrerede imod parallelsamfundspakken

almen_modstand_demo_290918_040.jpg

Carsten Andersen

Lørdag eftermiddag var der demonstrationer imod regeringens kommende parallelsamfundspakke i København, Odense og Aarhus. “Kampen fortsætter, indtil politikerne lytter til os,” lover arrangørerne.

“Hold fingrene fra vores boliger”.

Sådan lød en af mange slagsange, som kunne høres rundt omkring i de smalle københavnske gader, da 1.000 borgere deltog i den gående demonstration “Forsvar de almene boliger” lørdag eftermiddag.

Arrangørerne bag demonstrationerne er den nye græsrodsbevægelse Almen Modstand, og her er man lykkelig for den store opbakning på dagen.

“Vi er stolte over, at så mange valgte at bruge deres lørdag på at sende et klart budskab til politikerne i Folketinget om, at vi er mange, der er imod regeringens planer, og at vi er mange, der bliver berørt af den kommende lov,” siger Kamille Kofod fra Almen Modstand.

Også i Aarhus og Odense blev der demonstreret for samme sag, og her mødte henholdsvis 500 og 300 demonstranter op.

Hængelås på Landsbyggefonden

I løbet af dagen blev der holdt taler, spillet musik og diskuteret blandt de mange fremmødte. Der var også arrangeret flere forskellige små happenings.

En af disse foregik ude foran Landsbyggefondens bygning på Studiestræde. Her dannede de fremmødte demonstranter en stor menneskekæde, som strakte sig rundt om hele bygningen, hvorefter den blev låst sammen med en stor hjemmelavet hængelås.

“Dette skal symbolisere, at vi ikke vil finde os i, at Landsbyggefondens kasse, som indeholder lejernes penge, skal bruges til at rive vores boliger ned med,” sagde Kamille Kofod fra talerstolen til stor glæde for de mange fremmødte borgere.

Fortsætter kampen

Selve demonstrationen forløb ganske fredeligt og uden nogen former for ballade. Trods den alvorlige sag var borgerne i godt humør hele dagen.

Mange havde samlet sig i små grupper med naboer fra de forskellige boligforeninger, mens andre var mødt op med deres kolleger. Også politikere fra Enhedslisten deltog, ligesom Landsforeningen for Socialpædagoger blandt andre havde samlet sig og mødt op på dagen.

“Det bekræfter os i, at det her er en sag, som rigtig mange mennesker er interesseret i, også selvom de måske ikke står til at blive smidt ud af deres bolig,” siger Kamille Kofod.

Hun fortæller, at der allerede er planlagt møder blandt medlemmerne i Almen Modstand fra hele Danmark med henblik på at arrangere endnu flere demonstrationer i nærmeste fremtid.

“Vores kamp stopper ikke her. Tværtimod er den først lige begyndt,” siger Kamille Kofod fra Almen Modstand.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste