15. MAR. 2018 KL. 12:59

”Vi kan ikke vente flere år yderligere på renoveringer”

nyk-boligfor-afd-6-legeplads-2.jpg

: Nørrebro, afdeling 6, er en af dem, som Nykøbing F. Boligselskab vil søge støtte til fra Landsbyggefonden, da taget har væsentlige skader, som har reduceret tagets restlevetid væsentligt i forhold til den forventede levetid.

Lis Bentin er direktør i Nykøbing F. Boligselskab. Udspillet om at tage 12 milliarder fra Landsbyggefonden har fået hende til at skrive til tre lokale folketingsmedlemmer. Hun mener, det er en naturlig del af sit arbejde for at sikre beboerne tidssvarende boliger og bakke op om Landsbyggefonden.

Det er nødvendigt at fortælle politikerne, hvad det vil betyde lokalt, hvis regeringen som foreslået bruger 12 milliarder fra Landsbyggefonden til at finansiere regeringens indsats mod parallelsamfund. Det mener Lis Bentin, der er direktør i Nykøbing F. Boligselskab. Hun har derfor skrevet til Rene Christensen (DF), Lennart Damsbo-Andersen (S) og Marcus Knuth (V), der er de lokale folketingsmedlemmer.  Hun vil ikke være politisk og forholde sig til selve udspillet mod parallelsamfund. Men det er naturligt for hende at kontakte sine folketingsmedlemmer, når hun ser lokale udfordringer – og ikke mindst at sikre tidssvarende boliger.

”Vi er jo tæt på politikerne hernede, og Rene Christensen sidder jo i vores byråd. Så det tænker jeg er helt naturligt. Jeg gør det jo også for at bakke op om Landsbyggefonden, som forvalter beboernes penge,” siger Lis Bentin.

Alene i dag har Nykøbing F. Boligselskab gang i fire helhedsplaner, hvor de søger renoveringsstøtte fra Landsbyggefonden, og flere er på vej. Derfor er hun stærkt bekymret.

”Min logik siger, at vi står med nogle renoveringer, og vi kan ikke vente flere år yderligere. Så må vi gå uden om Landsbyggefonden. Det betyder så, at huslejerne stiger, samtidig med at vi er i et område, hvor husene endnu er til at betale. Det vil sige, at så vil folk måske hellere eje end leje vores boliger. Alternativt, hvis vi ikke gør dem tidssvarende, så er det helt sikkert ikke de ressourcestærke, der vil bo i de utidssvarende boliger,” forklarer hun.

Hun har også understreget over for politikerne, at det er beboere, der igennem mange år har indbetalt til Landsbyggefonden, netop for at sikre tidssvarende boliger.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste