08. MAR. 2018 KL. 16:26

Se, hvilke kommuner som får udskudt nødvendige renoveringer

boligomraade.jpg

Finansieringen af regeringens parallelsamfundsplan kan betyde, at renoveringer af helt almindelige boligområder over hele Danmark forsinkes markant, og nogle bliver måske slet ikke gennemført de næste mange år. 

 

Se listerne med samtlige renoveringsprojekter, som venter på at blive sat i gang, fordelt på regioner og kommuner:

Region Hovedstaden
Region Sjælland
Region Syddanmark
Region Midtjylland 
Region Nordjylland

Finansieringen af regeringens udspil om parallelsamfund vil betyde, at helt almindelige boligområder over hele Danmark vil få udskudt helt nødvendige renoveringer på ubestemt tid.

Af udspillet fremgår det nemlig, at Landsbyggefondens samlede renoveringsramme fra 2019 til 2026, altså over otte år, samlet set skal være på 21 milliarder kroner. Heraf er de 12 milliarder øremærket til de udsatte områder.

Det betyder, at der kun er ni milliarder kroner til at finansiere renoveringerne i en otte års periode fra 2019 til 2026. Det svarer til godt en milliard årligt, og det rækker ikke engang til den kø til renoveringsordningen, som der er nu. Konsekvensen er krystalklar: Alle renoveringer uden for de udsatte områder kan stoppe fra 2020.

”Det er helt uacceptabelt,” siger administrerende direktør i BL – Danmarks Almene Boliger, Bent Madsen, og fortsætter:

”Nu har almene beboere via huslejen i årevis sparet op i Landsbyggefonden, så de kan få økonomisk støtte til fx skimmelrenovering, elevatorer til glæde for gangbesværede og ældre eller på andre måder helt utidssvarende boliger, så er det ikke rimeligt, at de på denne måde bliver gjort til sorteper. BL er derfor parate til at indgå i en dialog med regeringen og Folketingets partier, så der kan udarbejdes en bedre model til anvendelse af Landsbyggefondens midler i de kommende år.”

Parallelsamfundspakken kan markant forsinke disse renoveringer, og nogle bliver måske slet ikke gennemført de næste mange år.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste