05. MAR. 2018 KL. 00:00

Særligt fokus på kredsvalgene

10konventum.jpg

Kim Agersten

Alle kredse i BL – Danmarks Almene Boliger er i gang med at rekruttere kandidater til kredsvalgene blandt ansatte og ­beboerdemokrater med interesse for boligpolitik. 

Der er i BL – Danmarks Almene Boliger gang i synlig­gørelsen af kredsarbejdet, og BL har valgt at sætte særligt fokus på valgene i år ved at lave en pjece om valgene, en video om kredsrepræsentanternes indsats og en særlig hjemmeside med alle detaljer om valgene.

Vi sætter fokus på valgene, fordi det er rigtig vigtigt at skabe stærke hold i kredsrepræsentantskaberne, der arbejder for den lokale interessevaretagelse og for at udbrede fortællingen om almene boligers bidrag til velfærdssamfundet.

Annesophie Hansen, afdelingschef og kredskonsulent 1. og 3. kreds

På kredskonferencer rundt om i landet er medlemmerne blevet opfordret til at stille op til valgene, der finder sted i marts og april.

”Vi sætter fokus på valgene, fordi det er rigtig vigtigt at skabe stærke hold i kredsrepræsentantskaberne, der arbejder for den lokale interessevaretagelse og for at udbrede fortællingen om almene boligers bidrag til velfærdssamfundet,” siger hun.

I kredsene arbejdes på at sikre synlighed om valgene og dialog med alle, som kunne være interesserede i at stille op. Det sker blandt andet på mø­der i kredsene, via videokommunikation, hjemmesider og andet kommunikationsmateriale samt opsøgende besøg i boligorganisationerne,” siger Annesophie Hansen.  

Spørgsmålet om, hvordan man tackler problemerne med psykisk syge beboere, eller hvordan man kommer i dialog med kommunerne om lokalplaner, er nogle af de emner, man typisk diskuterer i repræsentantskaberne i BL’s 11 kredse. Samt  ved opsøgende besøg i boligorganisationerne.  

Ud til kystbyerne
Erling Nielsen, der er formand for 3. kreds, tager op til valget på besøg i flere af de fynske kystbyer for at fortælle om kredsvalgene og for at opfordre egnede kandidater til at stille op.

”Vi bliver tit skudt i skoene, at de to store boligselskaber i Odense sidder på 75 procent af pladserne i repræsentantskabet, selv om vi kun udgør omkring 50 procent af de almene boliger,” siger han.

Han håber, det lykkes at sælge budskabet, så repræsentationen bliver mere ligelig, og hans argument er, at ganske vist tager arbejdet tid og er ulønnet, men man får indflydelse på boligpolitikken, og man bliver holdt rigtig godt informeret om boligpolitiske forhold fra BL’s side.

God blanding
Peter Nørkjær er formand i 8. kreds i Sønderjylland, og han er på udkig efter en person, der vil stille op som næstformand.
”Gerne en, der er ansat i en boligfore¬ning,” understreger han, for det giver en god blanding med både ansatte og beboerdemokrater.
”Og de ansatte er mere inde i jura og boliglovgivning og kan trække på flere ressourcer, end vi andre kan,” siger han.

I hans kreds har der været tradition for fredsvalg, men han ser gerne, at der kommer så mange interesserede, at der bliver kampvalg til repræsentantskabet.

Vend kasketten

Det samme siger aktivitetsudvalget i 2. kreds. Men her er interessen som regel så stor, at der er kampvalg.
”Men det er ikke supernemt at rekruttere til beboerdemokratiet, så vi er konstant på udkig efter gode kandidater,” siger kredsrepræsentant Kasper Nørballe, der er direktør i en boligforening.

Annette Sørensen, der er næstformand i 2. kreds fremhæver, at man skal kunne ”vende kasketten”.
”Man skal kunne skelne imellem forhold i ens egen boligforening og de overordnede ting, vi diskuterer i repræsentantskabet,” siger hun.
Formand Anne-Marie Høberg fremhæver, at arbejdet aldrig har været vigtigere, end det er nu, fordi den almene sektor er central for udviklingen af velfærdssamfundet.
”Det er vigtigt, at de almene boliger er så attraktive, at de socialt stærke ikke flytter ud, og vi skal sikre, at de almene boliger bevarer deres høje standard og komfort, så de er attraktive for alle,” siger hun.

Men arbejdet i repræsentantskabet handler også om at skabe netværk og få inspiration på tværs af boligorganisationer til, hvordan man tackler forskellige udfordringer i boligområderne. Kredsrepræsentant Kirsten Daugaard nævner for eksempel spørgsmålet om psykisk syge i boligområderne.

Fagbladet Boligen nr. 2 - 2018

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste