14. MAR. 2018 KL. 13:35

Boligdirektør: Debatmøde skal forhindre ”mini-ghettoer”

rosenhaven-20180314-06.jpg

Rosenhaven er fra 1957 og er et af de boligområder, der trænger til at blive renoveret. Foto: Palle Skov

Kolding Kommune går nye veje og inviterer til debatmøde, der skal være med til at løse problemer i kommunens udsatte boligområder.


Regeringens udspil mod parallelsamfund satte Koldings boligområder Skovvejen/Skovparken og Munkebo på regeringens liste over landets 16 hårdeste udsatte boligområder, og det har nu fået kommunen til at indkalde til debatmøde den 4. april.

Foto: Bovia

”Det er et vigtigt møde. Vi skal have løftet de boligområder, der er på regeringens liste over udsatte boligområder,” siger direktør hos Bovia, Per Nielsen.

”Min erfaring er, at kommunerne, erhvervsliv, skoler, politi og frivillige er gode samarbejdspartnere. Vi vil derfor bruge mødet til sammen med mødedeltagerne at erfaringsudveksle og drøfte ideer til, hvordan vi i det hele taget styrker de almene boligområder, så vi ikke risikere at skabe små mini-ghettoer,” siger Per Nielsen.

Boligområder i kø til renovering
Bovia har flere boligområder, der står i kø hos Landsbyggefonden til nødvendige renoveringer. Her er Per Nielsen bekymret over regeringens planer om, at udspillet mod parallelsamfund skal betales med penge fra Landsbyggefonden, der er lejernes opsparing til renovering.

”De udfordringer, vi har i dag i forskellige boligområder, er resultatet af en fejlslagen integrationspolitik for mange år siden. Det skal beboerne ikke betale for. I så fald vil nødvendige renoveringsprojekter i helt almindelige boligområder, som for eksempel Rosenhaven i Kolding og Tingparken i Grindsted, blive udskudt,” fortæller Per Nielsen.

Mange af initiativerne i regeringens udspil mod parallelsamfund er allerede eksisterende indsatser.

”Frem for alt er det beboernes hjem, vi taler om, og vi ved, at de er glade for at bo der. Det er en god start på at komme problemerne til livs,” siger Per Nielsen, der glæder sig til mødet, hvor boligforeninger, erhvervsorganisationer, frivilliggrupper, uddannelsesinstitutioner, politi og virksomheder er inviteret.

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste