07. MAR. 2018 KL. 09:18

Beboer skal bo med fugt og skimmelsvamp i årevis

_dsc6644.jpg

Simon Jeppesen

Regeringens indsats mod parallelsamfund skal betales med 12 milliarder kroner fra Landsbyggefonden, som er lejernes opsparing til renoveringer. Det vil betyde, at 79-årige Lis Larsens boligområde skal vente i årevis på at komme af med store fugtproblemer.

Regeringens indsats mod parallelsamfund skal betales med 12 milliarder kroner fra Landsbyggefonden, som er lejernes opsparing til renoveringer. Det vil betyde, at 79-årige Lis Larsens boligområde skal vente i årevis på at komme af med store fugtproblemer, skriver Beboerbladet.

Beboerne i de 101 lejligheder har allerede ventet i flere år på at få renoveret i Ny Vestergårdpark 1 i Viby J, hvor de kæmper med fugt og skimmelsvamp i lejlighederne.

Men efter præsentationen af regeringens udspil mod parallelsamfund i torsdags, ser de ud til at skulle vente endnu længere. For udspillet er, at planen skal betales med 12 milliarder fra Landsbyggefonden, der er penge, lejerne har opsparet til renoveringer.

”Jeg synes ikke, det er rimeligt, at vi skal vente endnu længere på renoveringen, når der er så fugtigt, og der er skimmelsvamp både her og der. Vi har også lige fået lappet taget, fordi der løb vand i,” siger 79-årige Lis Larsen.

Sådan nogle som os kan jo råbe og sparke, uden det nytter noget. Jeg er bange for, at vi bliver de små, og politikerne vedtager at tage pengene alligevel.

Lis Larsen, beboer i Ny Vestergårdspark 1

Afdelingen har fået godkendt en omfattende renovering via Landsbyggefonden og står i kø til at få pengene efter 2020. For der var allerede inden udspillet flere års ventetid på at få renoveret, fordi det er politisk reguleret, hvor mange penge Landsbyggefonden må udbetale hvert år.

”Først fik vi at vide, at vi kunne få pengene til renoveringen i 2017 og så i 2019 og nu efter 2020. Det er i forvejen meget lang tid at vente,” siger Lis Larsen.


Klamme madvarer i skufferne

Hun har været sosu og kørt nattevagter og gik på pension, ugen før hun fyldte 75 år. Hun flyttede ind i en almen bolig, da hun ikke længere kunne klare hus og sommerhus alene og har boet fem år i sin 3-værelses lejlighed i Ny Vestergårdpark, men er meget ked af fugtproblemerne.

”Når jeg lægger et viskestykke i køkkenskuffen nær ydermuren, bliver det fugtigt. I nogle køkkener bliver madvarerne klamme i skufferne. Der er også skimmelsvamp, især i badeværelset, og jeg har fået skiftet nogle fliser, men det kommer jo igen,” siger hun.

Alt det skal renoveringen løse. Der skal laves klimaskærm, boligventilation, udskiftning af brugsvandsrør og etablering af tilgængelighedsboliger samt renovering af udearealer.

Måske får de også et fælleshus. Det kunne de godt trænge til, for festlokalet kan ikke bruges. Der er brandudgang igennem et vindue og op ad en skakt og toiletter i den helt anden ende af gangen.

Lis Larsen synes, det er helt urimeligt, at lejerne i almene boliger skal dække alle udgifterne til indsatsen mod parallelsamfund. Hun mener ikke, det er lejerne, der skal betale for problemer med integrationen.

”Men sådan nogle som os kan jo råbe og sparke, uden det nytter noget. Jeg er bange for, at vi bliver de små, og politikerne vedtager at tage pengene alligevel,” siger Lis Larsen.

Om skribenten

mette_lauth.jpg
Mette Lauth

Mette Lauth er indholdsredaktør i BL og arbejder med indhold til beboerbladet.dk og fagbladetboligen.dk. Hun interesserer sig for livet i landets almene boliger, lejerforhold og boligpolitik.

Seneste Artikel

Opråb til politikerne: Tag ensomhed alvorligt

Mette Lauth er indholdsredaktør i BL og arbejder med indhold til beboerbladet.dk og fagbladetboligen.dk. Hun interesserer sig for livet i landets almene boliger, lejerforhold og boligpolitik.

Seneste Artikel

Opråb til politikerne: Tag ensomhed alvorligt

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2063 )

0

Læseliste