07. MAR. 2018 KL. 09:18

Beboer skal bo med fugt og skimmelsvamp i årevis

_dsc6644.jpg

Simon Jeppesen

Regeringens indsats mod parallelsamfund skal betales med 12 milliarder kroner fra Landsbyggefonden, som er lejernes opsparing til renoveringer. Det vil betyde, at 79-årige Lis Larsens boligområde skal vente i årevis på at komme af med store fugtproblemer.

Regeringens indsats mod parallelsamfund skal betales med 12 milliarder kroner fra Landsbyggefonden, som er lejernes opsparing til renoveringer. Det vil betyde, at 79-årige Lis Larsens boligområde skal vente i årevis på at komme af med store fugtproblemer, skriver Beboerbladet.

Beboerne i de 101 lejligheder har allerede ventet i flere år på at få renoveret i Ny Vestergårdpark 1 i Viby J, hvor de kæmper med fugt og skimmelsvamp i lejlighederne.

Men efter præsentationen af regeringens udspil mod parallelsamfund i torsdags, ser de ud til at skulle vente endnu længere. For udspillet er, at planen skal betales med 12 milliarder fra Landsbyggefonden, der er penge, lejerne har opsparet til renoveringer.

”Jeg synes ikke, det er rimeligt, at vi skal vente endnu længere på renoveringen, når der er så fugtigt, og der er skimmelsvamp både her og der. Vi har også lige fået lappet taget, fordi der løb vand i,” siger 79-årige Lis Larsen.

Sådan nogle som os kan jo råbe og sparke, uden det nytter noget. Jeg er bange for, at vi bliver de små, og politikerne vedtager at tage pengene alligevel.

Lis Larsen, beboer i Ny Vestergårdspark 1

Afdelingen har fået godkendt en omfattende renovering via Landsbyggefonden og står i kø til at få pengene efter 2020. For der var allerede inden udspillet flere års ventetid på at få renoveret, fordi det er politisk reguleret, hvor mange penge Landsbyggefonden må udbetale hvert år.

”Først fik vi at vide, at vi kunne få pengene til renoveringen i 2017 og så i 2019 og nu efter 2020. Det er i forvejen meget lang tid at vente,” siger Lis Larsen.


Klamme madvarer i skufferne

Hun har været sosu og kørt nattevagter og gik på pension, ugen før hun fyldte 75 år. Hun flyttede ind i en almen bolig, da hun ikke længere kunne klare hus og sommerhus alene og har boet fem år i sin 3-værelses lejlighed i Ny Vestergårdpark, men er meget ked af fugtproblemerne.

”Når jeg lægger et viskestykke i køkkenskuffen nær ydermuren, bliver det fugtigt. I nogle køkkener bliver madvarerne klamme i skufferne. Der er også skimmelsvamp, især i badeværelset, og jeg har fået skiftet nogle fliser, men det kommer jo igen,” siger hun.

Alt det skal renoveringen løse. Der skal laves klimaskærm, boligventilation, udskiftning af brugsvandsrør og etablering af tilgængelighedsboliger samt renovering af udearealer.

Måske får de også et fælleshus. Det kunne de godt trænge til, for festlokalet kan ikke bruges. Der er brandudgang igennem et vindue og op ad en skakt og toiletter i den helt anden ende af gangen.

Lis Larsen synes, det er helt urimeligt, at lejerne i almene boliger skal dække alle udgifterne til indsatsen mod parallelsamfund. Hun mener ikke, det er lejerne, der skal betale for problemer med integrationen.

”Men sådan nogle som os kan jo råbe og sparke, uden det nytter noget. Jeg er bange for, at vi bliver de små, og politikerne vedtager at tage pengene alligevel,” siger Lis Larsen.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2995 )

0

Læseliste