18. MAJ. 2018 KL. 14:16

Baldersbo præsenterer et overskud på over ti millioner kroner

colourbox5681103_.jpg

Colourbox

Pengene er bl.a. hentet på mere effektiv drift – og de mange millioner sendes tilbage til lejerne, der kan se frem til huslejenedsættelser.

I maj præsenterer Boligselskabet Baldersbo sit årsregnskab for 2017, og de har grund til at smile på den københavnske vestegn. Selskabet kommer ud af 2017 med et overskud på over ti millioner kroner.

”Jeg glæder mig over, at vi kan præsentere et overskud på over ti millioner kroner. I år nedsatte vi jo huslejen i 72 procent af vores afdelinger, og jeg tror også på, at vi kan gøre det til næste år,” siger Søren B. Christiansen, der er direktør i Baldersbo.

De mange penge er hentet hjem på effektiv drift, energibesparelser og dalende priser på vand. Dertil skal lægges, at Baldersbo ikke har nogle større renoveringsopgaver i gang, der tærer på pengetanken.

”Hvis man fordeler overskuddet, så betyder det, at hver enkelt lejemål har sparet 200-300 kroner,” forklarer Søren B. Christiansen.


Tillid til ansatte

Det er særligt driften, at selskabet i 2017 har haft fokus på.

”Vi har fx indkøbt selvkørende plæneklippere til alle vores afdelinger i midtbyen. Det betyder, at vores driftsfolk kan bruge tiden til andre ting og fx løse opgaver, som vi tidligere fik håndværkere til. Det luner også i budgettet,” siger direktøren.

Selv om driften har været i fokus, så har Baldersbo dog ikke time/sagsstyring på opgaverne – og det kommer heller ikke til at ske. Direktøren forklarer:

”Jeg synes, sådanne programmer er mistillid. Folk skal vejledes, men ikke kontrolleres hele tiden. Vi har stor tillid til vores medarbejdere. Men når det så er sagt, så overvejer vi da hver eneste gang, en stilling bliver ledig, om den skal genbesættes, eller om vi kan omlægge driften, så vi kan spare på pengene, uden at det går ud over den service, som beboerne skal have.”

I 2018 har boligselskabet et særligt fokus på energibesparelser, og der forventer Søren B. Christiansen også, at der er mange penge at spare. 
Årets overskud føres tilbage til de enkelte afdelinger i Baldersbo.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste