22. JAN. 2018 KL. 12:45

Flere og flere unge i g-områderne bryder den sociale arv

scanpix_peter-klint.jpg

Arkivfoto: Peter Klint/Scanpix

Mens udviklingen i Danmark stagnerer, går det helt anderledes i områderne på regeringens g-liste. Her er der hastig vækst i antallet af unge, som bliver bedre uddannede end deres forældre.

Andelen af unge i områder på regeringens officielle g-liste, som bryder den sociale arv, er hastigt stigende. Det samme kan ikke siges Danmarks unge som helhed. Her er udviklingen gået i stå. Det fremgår af en analyse, som BL- Danmarks Almene Boliger har lavet.

Siden 2008 har der i Danmark været en stagnation i andelen af unge med ufaglærte forældre, som gennemfører en ungdomsuddannelse. Kun lidt over 50 procent af de unge, hvis forældre kun har en grundskole uddannelse, gennemfører en ungdomsuddannelse. Sådan var det for ti år siden, og sådan er det stadig.

Men ser man derimod på de unge i boligområderne på regeringens g-liste, så er udviklingen markant mere positiv. Her er andelen af unge med ufaglærte forældre, der som 25-årig har gennemført en ungdomsuddannelse, steget fra en tredjedel til halvdelen. Og dermed ligger de unge i g-områderne nu næsten på niveau med Danmark som helhed. Denne fremgang skal også ses i lyset af, at de unge i g-områderne, hvor forældrene er ufaglærte, i meget høj grad er unge med ikke-vestlig baggrund. Det drejer sig om over 70 procent, mens kun 20 procent af de unge med ufaglærte forældre i Danmark som helhed har ikke-vestlig baggrund.

Download hele analysen om den sociale arv her.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste