05. JAN. 2018 KL. 10:54

"Brug for mere – ikke mindre – beboerdemokrati"

askeroed_scanpix.jpg

”Vejen frem er ikke mindre, men mere beboerdemokrati og mere beboerinddragelse, når problemer i udsatte boligområder skal løses,” siger BL's næstformand.

I både Politiken og i TV 2 Lorry har Greves borgmester, Pernille Beckmann (V), talt for, at man bør overveje at begrænse beboerdemokratiet i almene boligområder, som er på regeringens såkaldte ”ghettoliste”. Hun har argumenteret med, at hun har oplevet, at ikke alle bestyrelsesmedlemmer ”trækker på samme hammel” for at få områder af ghettolisten igen.

Vinie Hansen er både formand i boligorganisationen VA og næstformand i BL – Danmarks Almene Boliger, og hun er mildest talt ikke enig med Greves borgmester:

”Vejen frem er ikke mindre, men mere beboerdemokrati og mere beboerinddragelse, når problemer i udsatte boligområder skal løses,” siger hun og fortsætter:

”Det ærgrer mig, at Pernille Beckmann har foreslået at begrænse beboerdemokratiet i udsatte boligområder, der er at finde på den såkaldte ghettoliste. Greves borgmester ved godt, hvilket enormt arbejde der har fundet sted i Askerød igennem de senere år.”

Vinie Hansen påpeger, at netop den afdelingsbestyrelse, som Pernille Beckmann vil af med, har – sammen med de ansatte i det boligsociale sekretariat Greve Nord-projektet – formået at løfte Askerød og skabe meget positive resultater.

”Derfor er det helt skævt at diskutere Askerød i denne sammenhæng, nu hvor alle tal og statistikker viser fremgang, og Askerød ikke er at finde på ghettolisten. At foreslå at afsætte en afdelingsbestyrelse er også at skære et helt afgørende led i bestræbelserne på at skabe bedre boligområder fra. En afdelingsbestyrelse består ofte af de mest engagerede og til tider også de mest ressourcestærke beboere i et boligområde,” siger Vinie Hansen.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste