12. JAN. 2018 KL. 10:46

190 millioner kroner efterbetalt i boligstøtte

20170102-140033-3_33mb.jpg

Gerth Hansen/Scanpix - Ældreboliger i Stevnstrup uden for Randers. Boligstøtten er ydelse, som man selv skal søge om at modtage. Blandt andet får over 200.000 pensionister støtte til huslejen.

Udbetaling Danmark har gennemgået boligstøtten for 2016. Det første år med mulighed for efterbetaling af boligstøtte er endt med op mod 190 millioner kroner til borgerne.

Gennemgangen af boligstøtten for 2016 kom til at betyde, at Udbetaling Danmark efterbetalte190 millioner kroner til 115.000 husstande, der havde fået mindre i støtte, end de faktisk havde ret til.

Et nærmest tilsvarende antal husstande har til gengæld fået krav om tilbagebetaling af boligstøtte på i alt 137 millioner kroner, fordi de har fået for meget udbetalt.

Det er resultatet af gennemgangen af sagerne for de omkring 700.000 husstande, der fik boligstøtte i kortere eller længere perioder forrige år.

I 64 procent af sagerne viste gennemgangen, at de havde fået korrekt boligstøtte.

Boligstøtte er en ydelse, der udbetales som støtte til huslejen og kan søges af alle, der bor til leje. Man kan også søge boligstøtte, hvis man bor i andels- eller ejerbolig, men det er kun som lån og kun til husstande, der får for eksempel folkepension og førtidspension.
 
Størrelsen af boligstøtten afhænger blandt andet af størrelsen på lejligheden, antallet af beboere og husstandens samlede indkomst. Hvert år regner Udbetaling Danmark sagerne for at se, om der er udbetalt korrekte beløb. Gennemgangen af 2016 blev først færdig i december 2017.
 
Efterbetalingen er historisk, eftersom gennemregningerne af boligstøtten for det forgangne år tidligere kun endte med regninger.
 
For det var ikke tilladt at efterbetale til boligstøttemodtagere, der havde fået mindre, end de var berettiget til. For eksempel fordi de havde registreret en indkomst, der var højere,end de faktisk kom til at tjene.
 
Fra begyndelsen af 2016 blev loven ændret, så boligstøtten blev reguleret månedligt, og den årlige opgørelse kunne gå begge veje, både med opkrævning eller penge tilbage.
 

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste