02. OKT. 2017 KL. 11:09

Stort flertal for nedrivnng i Brøndby

img_0862.jpg

I Brøndby Strand har beboerne i tre boligafdelinger stemt ja til at rive fem PCB-forurenede højhuse ned. Dette er første godkendelse frem imod en nedrivning. Der skal stadig en lang række kommunale og statslige godkendelser til, før de fem højhuse kan rives ned. Derfor forventes det, at nedrivningen af det første højhus først begynder i slutningen af 2018.

Borgmester Kent Max Magelund er glad for beboernes beslutning, selv om han godt ved, at det betyder starten på en svær tid for mange af beboerne: ”Det er selvfølgelig ikke rart at træffe beslutning om at fjerne boliger, som folk er glade for at bo i. Derfor handler det nu om, at de beboere, som bor i højhusene, hurtigt bliver hjulpet over i andre gode boliger – helst i Brøndby Kommune. I kommunalbestyrelsen er vi også meget indstillet på, at sagsbehandlingen af nedrivningen skal gå så let og hurtigt som overhovedet muligt,” siger Brøndby-borgmesteren.

Syv af de i alt tolv ikoniske højhuse vil blive stående, men de fem kunne ikke renoveres for giftstoffet PCB på en måde, som var holdbar, både teknisk og økonomisk. Brøndby Strand Parkerne er opført 1968-1974 og rummer i alt ca. 2.900 boliger og ca. 8.000 beboere.

Der var klart flertal blandt de fremmødte beboere i alle tre afdelinger, som stemte om nedrivning:

I Postfunktionærernes Andelsboligforening afd. 8 stemte 122 for nedrivning, og 10 stemte imod. Hos Brøndby Almennyttige Boligselskab stemte 219 for nedrivning og 3 imod, mens der var 11 blanke eller ugyldige stemmer. Og endelig hos Tranemosegård afd. 13 stemte 113 for nedrivning, mens 14 stemte imod, og her var der én blank stemme.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste