09. OKT. 2017 KL. 11:27

Indblik: Kvantitetsrabat bør også hentes på malerstrøg

colourbox25584315.jpg

Colourbox

Små og mellemstore boligorganisationer skal have malet ­hundredevis af boliger hvert år. Store organisationer flere tusinder.  Der kan spares millioner, hvis så store opgaver sendes i et samlet og centralt udbud.

 

Mange boligforeninger har planer om at centralisere indkøbene – men viger tilbage for det, fordi viceværterne og servicemedarbejderne er imod. De synes, at en del af deres handlemuligheder og kompetencer bliver taget fra dem. De er glade for det ansvar og den tillid, der er forbundet med at forhandle med leverandører og træffe selvstændige beslutninger om indkøb af både kaffe og håndværkerydelser. Den vil de nødig miste.

Adskillige boligorganisationer har imidlertid taget fat om problemet, og det viser sig, at der er millioner af kroner at spare, når indkøbene centraliseres og professionaliseres. Selvfølgelig kan man få bedre priser, når man – som fsb’s indkøbskonsulent – køber ind for 97 afdelinger og i øvrigt har sin spidskompetence i at gennemskue fakturaer og vurdere gode tilbud. Tilsvarende sikrer centrale indkøb hos B45, at viceværten ikke selv skal bruge fredag formiddag på at købe et nyt toilet eller blandingsbatteri. Tid er også penge, så når indkøb centraliseres, kan medarbejderne bruge deres tid på at løse andre opgaver for beboerne. 

Boligen har besøgt fsb og B45, der har sparet millioner af lejernes penge ved at købe mere rationelt ind. Og heldigvis er resultatet også, at driften og viceværterne er tilfredse med den nye ordning.

En sidegevinst ved centrale indkøb er, at de ansatte slipper for mistænkeliggørelse og myter om returkommission. Selvfølgelig går de også glip af de gaver, de måske har fået, men de tilfredse medarbejdere i driften tyder på, at de vinder meget andet, for selvfølgelig var det en stor opgave at forhandle priser med leverandører. Måske også stressende, fordi man aldrig kunne føle sig sikker på, at man nu havde fået forhandlet sig til den rigtige pris og måske manglede tid til at indhente konkurrerende tilbud.


Fagbladet Boligen nr. 10 - 2017

Om skribenten

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste