03. OKT. 2017 KL. 12:45

”Det har også været en aha-oplevelse for mig selv”

_amw3763.jpg

Anne Mette Welling

Vi skal blive bedre til at fortælle om alt det, almene boliger bidrager med. Også når kommunalvalget er forbi. Det mener formanden for 4. kreds, Bjarne Walentin. 

Arbejdet med at sætte de almene boliger på dagsordenen op til kommunalvalget i november har sendt formanden for 4. kreds rundt i det meste af Nordjylland. Men den største oplevelse fik Bjarne Walentin på sit eget kontor i Frederikshavn  Boligforening. Han havde inviteret nuværende og kommende kandidater fra Dansk Folkeparti i Frederikshavn Kommune til kaffe. Han fortalte om, hvad de almene boliger i Danmark betyder, og hvilke opgaver boligorganisationerne løfter med det boligsociale arbejde. 

”Da jeg var færdig, siger den ene af kandidaterne ’Hold op, jeg havde slet ikke forestillet mig, at I gør så meget’,” siger Bjarne Walentin. 

Bjarne Walentin mener, at den store fortælling om almene bolig er så vigtig. Også efter valget. 

”Det har også været en aha-oplevelse for mig selv at fortælle om vores arbejde. Læren er, at vi har været for navlebeskuende, for indadvendte og for ydmyge i forhold til den store opgave, vi løser,” siger Bjarne Walentin. 

Ikke noget facit

Han og kredskonsulent Jens Bærild Hansen står sammen for projektet med den lokale interessevaretagelse i 4. kreds.  Sammen med næstformand Johnny Jensen fra BoVendia har de mødtes med boligorganisationerne i flere kommuner i kredsen.  På mødet om Frederikshavn Kommune fik de tre boligorganisationer i Skagen for første gang sat sig sammen.

”Det er mindre boligorganisationer alle tre, de fik talt om, hvordan de kan bruge hinanden i administrationen. Og at de har fælles udfordringer med de østarbejdere, der er kommet. Det kommer vi til at arbejde videre med. Så det her rækker også ud over valgkampen,” siger Bjarne Walentin. 

Bjarne Walentin og Jens Bærild Hansen og Johnny Jensen har fået positive tilbagemeldinger på møderne. 

”De kan godt lide, at det ikke er os, der kommer med facitlisten. Det skal de selv finde ud af. Vi bringer bare boligorganisationerne sammen, siger Bjarne Walentin. 

Fagbladet Boligen nr. 10 - 2017

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste