20. NOV. 2017 KL. 00:00

Lækkerhed frem for beliggenhed

bl-clement-debat-arkitetskolen9.jpg

Helene Bagger

Tre grupper studerende kom med bud på fremtidens almene bolig. De tror på fællesskab, kvalitet og medbestemmelse mere end på beliggenhed.

Tre grupper studerende kom med bud på fremtidens almene bolig. De tror på fællesskab, kvalitet og medbestemmelse mere end på beliggenhed.


De unge tror på fællesskab i stedet for materialisme. I hvert fald den halve snes unge studerende fra statskundskab, arkitektur og kaospilotuddannelsen, der på Almene Boligdage 17 diskuterede udformningen af fremtidens almene boliger med arkitekter, repræsentanter fra den almene boligsektor og politikere. De unge skulle komme med bud på, hvordan almene boliger skal bygges – og placeres – for at gøre dem attraktive for deres generation, og flere af dem mente, at man lige så godt kan opgive at klumpe de kommende generationer sammen i midtbyen.

De arkitektstuderende understregede, at lækre fysiske rammer med masser af indbygget fællesskab er vigtigere end beliggenhed i byernes centrum.

Jeg er jo en af de unge, der har fået til opgave at skifte jer ud.

Kaospilotstuderende Anne Sofie Jensen

Ud med de gamle

Et af de emner, der to parter skulle diskutere, var også, hvordan man laver generationsskifte i bestyrelsen, så petanquebanerne kan omdannes til legepladser.

”Jeg er jo en af de unge, der har fået til opgave at skifte jer ud,” erklærede kaospilotstuderende Anne Sofie Jensen og kiggede på forsamlingen af beboerdemokrater. Hun gjorde klart for dem, at det, hun ønsker sig i sit boligområde, er masser af aktivitet, fællesskab og plads til mangfoldighed.

”Jeg bor et område, hvor jeg har talt 12 Webergriller, men jeg har aldrig været inviteret til et grillparty,” fortalte hun.

De studerende opfordrede også boligforeningerne til at brande deres varer bedre, så unge familier, der for eksempel gerne vil bo i rækkehus, men ikke har råd til at købe, bliver klar over, at de også findes i almene boligområder.  

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste