17. NOV. 2017 KL. 13:51

I skal være bedre til at prale

bent.jpg

Helene Bagger

I løbet af de kommende timer skal de 1.200 deltagere på Almene Boligdage 17 stemme om, hvilke fem projekter, der vinder årets Almene Fagpriser.

Inden præsentationen af de 15 projekter, der i september blev nomineret til at modtage priserne, opfordrede BL’s adm. direktør, Bent Madsen, bestyrelserne i boligforeninger til at være lidt bedre til at prale af deres indsats, for de 131 forslag, der blev sendt til konkurrencen viser, at der i den grad er samfundsansvar på alle paletter i de mange forslag.


Til efterfølgelse

Fagdommerne i udvælgelsesprocessen har flere gange understreget, at de var på en vanskelig opgave, da de skulle nominere de 15, for der var er væld af sindssygt gode eksempler, og uanset om de har vundet, er nomineret eller bare indstillet, er der masser af inspiration for andre boligafdelinger, der kan lære af dem eller kopiere enkelte elementer.


I kategorien Boligsocialt Arbejde er de nominerede: JobFirst, Aarhus. Her er 24 utilpassede unge mennesker kommet i arbejde med at renovere boliger.

Idrætsbiblioteket i Roskilde har skiftet bøger ud med lejeredskaber og skabt bedre forhold for både beboere og deres naboer, og ByNaturrummet Myretuen i Randers har skabt et rekreativt område, der giver nye naturoplevelser.  


Professionalisering

I kategorien Drift var der i de fleste forslag meget fokus på professionalisering. De nominerede er Slagelse Boligselskab for projektet professionel, transparent og effektiv drift. Målet skal nås via ambitiøs involvering af beboerdemokratiet.


KAB i København er nomineret for at have skabt energi- og ressource-ambassadøruddannelsen, der er et skridt til at gøre boligorganisationerne i stand til at tage konkret handling i forhold til klimaforandringerne og Bovia i Kolding er nomineret for at sikre bedre ressourcestyring og digitalisering af udearealer.

I kategorien Beboerdemokrati er de nominerede Børnedemokrati i almene boligområder i Rødovre. Her får børnene handlemuligheder, og boligafdelingerne håber, at de på den måde sikrer fødekæden til beboerdemokratiet.


Boligforeningen 3B i København er nomineret for arbejdet med at skabe opgavegrupper, der bl.a. styrker samarbejdet imellem organisationsbestyrelsen og afdelingerne.

DAB, Frederiksberg, bliver fremhævet for at skabe fællesskab og frivillighed og udvikle civilsamfundet i den almene boligsektor.


Nyt og gammelt

I kategorierne Nybyggeri og renovering er Sundholm Syd, Havnehusene i Brabrand og Samuels Hus i København nomineret for hver deres originale måder at bygge nye attraktive boliger på og i kategorien Renovering er de nominerede fremhævet for at bidrage til tilgængelighed og bæredygtighed.

De nominerede er Nyt Rosenhøj i Aarhus, Søhusene i Nakskov og Danmarks ældste boligafdeling, AAB Frederiksberg, der er nomineret for sin bevarende renovering.

Engagementet og deltagelsen i Almene Fagpriser har været så stor en succes, at sekretariatschef Olav Kirchoff er overbevist om, at det bliver gentaget på Almene Boligdage om tre år.

 

I løbet af eftermiddagen skal deltagerne også stemme om, hvem der har Danmarks dejligste hjem. Det er et resultat af en serie tv-programmer i samarbejde med DK4. Her har studieværterne Mik Schack og Anne-Vibeke Isaksen besøgt en række beboere i almene boliger, der alle synes, de har Danmarks dejligste hjem.

Omkring klokken 21 offentliggøres navnet på vinderne af fagpriserne her på siden – og lidt senere på aftenen offentliggør vi, hvem der bor i Danmarks dejligste hjem.    

Se videoer med de nominerede

Boligsocial

Beboerdemokrati

Drift

Nybyggeri

Renovering

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste