17. NOV. 2017 KL. 16:27

Hvert eneste byggeri er specielt

renoveringer.jpeg

Mette Lauth

Hvis en renovering skal blive en succes, er det helt afgørende med en grundig analyse af behovet for boliger i området. Inden man går i gang.

Den grundige foranalyse er helt afgørende for, om renoveringer bliver en succes. Det var et af hovedpunkterne i workshoppen "Virker Renoveringer" på Almene Boligdage.

Den blev ledet af Claus Bech-Danielsen, der er professor på Sbi, og har flere forskningsprojekter bag sig af resultaterne af omfattende renoveringer.

”Sørg for at få lavet grundige undersøgelser af det lokale boligmarked, og hvem det er, man skal trække til,” lød hans opfordring.

Omkring en tredjedel af boligmassen i Danmark er bygget i 60'erne og og 70'erne, og det er primært det byggeri, der nu bliver renoveret.

Mens selvom det udefra kan se ens ud, så mener Claus Bech-Danaielsen, at det er vigtigt at se grundigt på hvert eneste boligkvarter.

”Mange tror, at 60'er og 70'er byggerierne er ens, og det er de på ingen måde,” siger han.

Han peger på, at det er vigtigt at indtænke naboområder for blandt andet at se, hvordan man kan trække ikke-beboere ind i områderne.

Et eksempel er Vapnagaard, hvor en multipark med plads til skatere og løbehjul trækker børn og unge til fra hele Helsingør. Både Vapnagaard og de omkringliggende parcehuskvarterer.

De fleste bliver boende
Flere af tilhørerne spurgte ind til, hvor mange af de tidligere beboere, der var blevet boende efter renoveringerne.

”Det plejer ikke at være huslejestigninger, der sætter folk på porten. Men når stilladserne kommer op, og gravemaskinerne rykker ind, er der altid en del, der benytter lejligheden til at rykke videre. Desværre typisk de mest ressourcestærke,” sagde Claus Bech-Danielsen.

Til gengæld opfordrede han til at være meget opmærksom på, hvad der bliver af de svageste beboere, når man laver sammenlægninger af små lejligheder ved renoveringer.

Claus Bech-Danielsen arbejder i øjeblikket på at søge penge til et forskningsprojekt, der skal følge de beboere, der bliver ”skubbet ud” som følge af renoveringer.
 

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste